MOCART ČIZKEJK Sa pistaćima i kremom od lešnika, oduševiće i one izbirljive
Ako volite klasičan čizkejk, ovaj će vas raspametiti.
Potrebno je
Za fil:
- 200 ml slatke pavlake
- 330 g kremastog sira
- 200 g maskarpone sira
- 70 g šećera u prahu
- 3 kašike namaza od pistaća
Za podlogu:
- 200 g mlevenog keksa
- 70 g marcipana
- 100 g otopljenog putera
Za preliv:
- 1 kašika lešnik krema
- 200 g bele čokolade
Za posipanje
- sirovi pistaći
Priprema
Pomešajte slatku pavlaku, kremasti sir, maskarpone, šećer u prahu i namaz od pistaća, pa umutite dok ne dobijete kremastu strukturu. Zasebno u posudu stavite mleveni keks pa dodajte marcipan i otopljen puter. Rukama sjedinite sastojke. U pleh obložen papirom za pečenje prebacite i utisnite smesu sa mlevenim keksom. Utisnite da dobijete podlogu, pa preko rasporedite fil od pistaća. Premažite lešnik krem na više mesta pa prošarajte čačkalicom, treba da dobijete zeleno braon šare. Otopite na pari belu čokoladu pa namažite preko lešnika krema i prošarajte čačkalicom. Pospite seckane pistaće po ivicama kolača. Ostavite čizkejk u frižideru 6 sati da se dobro prohladi i stegne. Prijatno!
ŽERBO KOCKE Mađarski specijalitet za sva vremena i prilike koji pomera granice dobrog ukusa
Neodoljivi desert za prave sladokusce.
BANOFI PITA Neodoljiva poslastica sa bananama, za prave sladokusce
Fenomenalni slatkiš nestaće sa stola odmah.
BANANA KUGLICE Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah, a tope se u ustima
Slatke i fenomenalne, najbolje odmah stavite duplu meru.
LAVA KOLAČ OD BELE ČOKOLADE Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah
Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM NIKO NE ODBIJA Uspeće i početnicima, a zamirisaće cela kuća
Fenomenalan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)