MOSKVA ŠNIT Čuvena poslastica pomera granice dobrog ukusa, svaki zalogaj je raj za sladokusce
Savršen spoj voća i orašastih plodova oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
Za koru:
- 10 belanaca
- 200 g šećera
- 100 g mlevenog keksa
- 150 g mlevenih badema
- 100 g brašna
Za fil:
- 10 žumanaca
- 100 g šećera
- 100 g putera
- 1 kesica vanilin šećera
- 300 ml slatke pavlake
- 150 g putera
Za dekoraciju:
- 200 ml slatke pavlake
Ostali dodaci:
- 80 g ananasa
- 80 g breskvi (kompot)
- 1 tegla očišćenih višanja
- 100 g naseckanih badema
- 100 g badema u listićima
Priprema:
Za pripremu kore prvo je potrebno da pomešate polovinu količine mlevenog keksa, mlevenih badema i brašna. U drugu činiju umutite pet belanaca dok ne dobijete čvrst sneg. Postepeno im dodajte šećer i mutite dok se ne sjedini. Kada završite mućenje belanaca, dodajte suve sastojke i promešajte špatulom.
Pripremljenu smesu sipajte u pleh koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta na 180 stepeni. Od preostale količine sastojaka za koru ponovite postupak. Kada ispečete obe kore, presecite na dva dela tako da ukupno dobijete četiri kore. U činiji koju ćete posle staviti na paru spojte žumance i šećer i penasto ih umutite. Puter koji je odstajao na sobnoj temperaturi iseckajte, pa dodajte žumancima i kratko izmiksajte. Spojene sastojke stavite da kuvate na paru i mešajte nekih 10 minuta sve dok se smesa ne zgusne.
Kada se skuva, prebacite u drugu činiju da se ohladi, ali je nemojte pokrivati. Kada se skroz ohladi, dodajte 150 g putera i vanilin šećer pa mikserom umutite. U posebnoj činiji umutite slatku pavlaku pa ga dodajte filu od žumanaca i dobro sjedinite. Na tacnu na kojoj ćete poslužiti tortu stavite jednu koru i tanko premažite sloj fila. Ananas i breskve ocedite, pa sitnije iseckajte i rasporedite po filu. Stavite preko drugu koru, pa malo više fila. U njega stavite oceđene višnje, pa stavite treću koru. Ponovo stavite manje fila i opet rasporedite sitno iseckane braskve i ananas, a potom stavite četvrtu koru i lagano pritisnite. Slatku pavlaku umutite i premažite celu tortu tankim slojem. Ukrasite seckanim bademima u listićima. Najbolje je da ostavite tortu preko noći da se ohladi pa sutradan isecite i poslužite.
Možda vas zanima:
SLADOLED TORTA Pravi se od samo 3 sastojka, a rashlađiće vas u toplim prolećnim danima
Uspeće i početnicima, a pomera granice dobrog ukusa.
KEKS TORTA Očaravajuća brza poslastica koja se smaže za tren oka, a svi je vole
Nepečena poslastica osvojiće i one izbirljive.
KEKS TORTA SA KOKOSOM Neodoljiva poslastica gotova za 15 minuta, miriše na leto i dane na moru
Kremasta i lagana, pravićete stalno.
BRZA I JEDNOSTAVNA POSLASTICA Krepi dušu i telo, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica sa bananama za sva vremena i prilike.
LAVA KOLAČ OD BELE ČOKOLADE Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah
Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM NIKO NE ODBIJA Uspeće i početnicima, a zamirisaće cela kuća
Fenomenalan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
BANANA TIRAMISU Još bolji od onog klasičnog, a topi se u ustima
Sočan kolač osvojiće i one izbirljive.
CRNI KOLAČ Za pravo zadovoljstvo, a uspeće i početnicima, najbolje stavite duplu meru
Fenomalan i sladak, ovakav do sada niste jeli.
BRZE KOKOS KOCKE Desert koji uspeva svima, a miriše na ljubav
Ako volite kokos, ovaj desert ćete obožavati.
Komentari (0)