MILERAM TORTA SA ŠUMSKIM VOĆEM Neodoljiva poslastica koja mami osmeh na lice, obožavaće je veliki i mali
Bilo da je pravite za svećanu trpezu, ili običnim danima kada vam se jede nešto slatko, nećete pogrešiti. Eksplozija slatkih ukusa u jednom zalogaju.
Potrebno je
Za koru:
- 250 g brašna
- 100 g šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 80 g margarina ili maslaca
- 1 jaje
Za fil:
- 500 ml mleka
- 2 pudinga od vanile
- 200 g šećera
- 800 g milerama
Ostalo:
- 500 g šumskog voća
- 1 preliv za tortu
- malo šlaga za dekoraciju
- po želji koja voćkica za dekoraciju sa šlagom
Priprema:
U činiji izmešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, šećerom, vanilin šećerom, omekšalim margarinom i jajetom. Nije neophodno staviti u frižider. Razvaljajte testo na masnom papiru. U kalup stavite testo. Odrežite višak koji viri iznad obruča. Skuvajte puding i dodajte maslac. Odmah sipajte u pripremljen kalup sa testom. Stavite da se peče u rerni zagrejanoj na 170 stepeni 70 minuta.
Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, i prelijte sa prelivom za tote i stavite u frižider. Sutradan nožem polako odvojte stranice prstena. Prebacite tortu u pleh većom lopaticom ili nečim drugim što prekriva što je moguće više dna torte.
TIRAMISU SA MALINAMA I PISTAĆIMA Još bolji od onog klasičnog, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Fenomenalan kolač za sva vremena i prilike.
ŽERBO KOCKE Mađarski specijalitet za sva vremena i prilike koji pomera granice dobrog ukusa
Neodoljivi desert za prave sladokusce.
BANOFI PITA Neodoljiva poslastica sa bananama, za prave sladokusce
Fenomenalni slatkiš nestaće sa stola odmah.
BANANA KUGLICE Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah, a tope se u ustima
Slatke i fenomenalne, najbolje odmah stavite duplu meru.
LAVA KOLAČ OD BELE ČOKOLADE Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah
Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)