ZEBRA TORTA Dekorativna poslastica koja budi sva čula, a zbog izgleda će je deca obožavati

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Fenomanlna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.

zebra torta
Shutterstock

@recepti_bajms 🤍ZEBRA TORTA sa malinama🤍 Sastojci: 350g mlevenog keksa 2 kašike kakao praha 130g putera 135ml mleka 50ml slatke pavlake 3 žumanca 2 kašike šećera 1 kesica želatina + 3 kašike vode -> da nabubri 300ml umućene slatke pavlake 100g istopljene bele čokolade 100g istopljene crne čokolade 3 belanca 100g šećera 200-300g malina Pola kesice želatina + 1,5 kašike vode -> da nabubri Priprema: Pomešati mikserom mleveni keks, kakao, istopljen puter i mleko i utisnuti u kalup. U vatrostalnoj činiji pomešati 50ml slatke pavlake, žumanca i šećer i termički obraditi na pari. Skloniti sa strane i dodati nabubreli želatin, te pomešati žicom da se želatin otopi. Zatim dodati umućenu slatku pavlaku i sjedinite, a onda podelite smesu na pola. U prvi deo dodajte istopljenu belu čokoladu, a u drugi deo istopljenu crnu čokoladu i sjedinite špatulom. Belanca i šećer umutiti u čvrst sneg i po pola dodati u obe smese i sjedinite špatulom. Maline prokuvati da omekšaju i izgnječite ih, a onda sklonite sa vrućeg i dodajte pola nabubrelog želatina i sjedinite, pa sipajte preko sloja od keksa. Preko sloja od malina stavite u sredinu 2 kašike fila s belom čokoladom, zatim u to 2 kašike fila sa crnom čokoladom i sve tako dokle god imate fila. Ostavite da se dobro stegne i uživajte! • • • #easyrecipes #jednostavnirecepti #zebracake #recepti_bajms ♬ love ya - Shoffy

Potrebno je

  • 350 g mlevenog keksa
  • 2 kašike kakao praha
  • 130 g putera
  • 135 ml mleka
  • 50 ml slatke pavlake
  • 3 žumanca
  • 2 kašike šećera
  • 1 kesica želatina + 3 kašike vode -> da nabubri
  • 300ml umućene slatke pavlake
  • 100g istopljene bele čokolade
  • 100g istopljene crne čokolade
  • 3 belanca
  • 100g šećera
  •  
  • 200-300g malina
  • Pola kesice želatina + 1,5 kašike vode -> da nabubri

Priprema:

Mikserom promešajte mleveni keks, kakao, istopljen puter i mleko i utisnute u kalup. Pomešajte u vatrostalnoj činiji 50ml slatke pavlake, žumanca i šećer. Sklonite se strane i dodajte želatin, te pomešajte žicom da se želatin otopi. Potom dodajte umućenu slatku pavlaku i sjedinite, a onda podelite smesu na pola. U prvi deo dodajte istopljenu belu čokoladu, a u drugi deo istopljenu crnu čokoladu i sjedinite špatulom. Belanca i šećer umutite u čvrst sneg i po pola dodajte u obe smese i sjedinite špatulom.
Maline prokuvajte da omekšaju i izgnječite ih, a onda im dodajte pola nabubrelog želatina i sjedinite, pa sipajte preko sloja od keksa. Preko sloja od malina stavite u sredinu 2 kašike fila s belom čokoladom, zatim u to 2 kašike fila sa crnom čokoladom i sve tako dokle god imate fila. Na kraju, stavite u frižider da se stegne.

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading