PRINCES KROFNE IZ BAKINE KUHINJE Kremaste i vazdušaste a mekane kao duša
Savršen slatkiš za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ili svečanu trpezu.
Princes krofne
Sastojci:
- 5 jaja
- 150 g brašna
- 250 ml vode
- ½ putera (125 g)
- prstohvat soli
Za fil:
- 600 ml mleka
- 3 kese pudinga od vanile
- 4 žumanca
- 200 ml slatke pavlake
- 20 g putera
- 2 vanilin šećera
- 6 kašika šećera
- 2 kašike gustina
- prah šećer za posipanje
Priprema:
Testo: Zakuvajte vodu s puterom, dodaj prstohvat soli i brašno. Mikserom mutite da se sjedine pa dodajte jedno po jedno jaje i stalno muteći dok ne dobijete sjajno testo. Kašikom ili kesom za ukrašavanje kolača stavljajte loptice testa u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 35 minuta, odnosno dok testo ne dobije smeđu boju. Fil: Odvojte 100 ml mleka, a ostatak stavite da provri. Penasto umutite žumanca sa šećerom i dodajte 100 ml mleka, gustin i prah pudinga. Izmešajte da nema grudvica. U mleko koje se kuva stavite vanilin šećer i kad provri dodajte smesu od žumanaca, smanjite temperaturu i mutite mikserom dok ne dobijete gustu glatku smesu. Sklonite sa šporeta i dodajte puter, promešajte. Poklopite i ostavite da se ohladi. Umutite slatku pavlaku i pomešajte s ohlađenim filom muteći mikserom malom brzinom. Ohlađene kore presecite napola, donji deo napunite filom i poklopite gornjim delom. Pospite prah šećerom pre služenja.
Možda vas zanima:
PRINCES KROFNE Starinski slatkiš koji sa godinama samo dobija na popularnosti, otopićete se od miline
Kremaste i mekane, tope se u ustima.
ČAROBNE PRINCES KROFNE Fenomenalne i slatke, nestaće sa stola odmah
Ova fenomenalna starinska poslastica vremenom samo dobija na svojoj populernosti. Postoje različiti recepti a mi vam donosimo ovaj klasični. Probajte i uverite se koliko su dobre.
PRINCES KROFNE Istopićete se od miline i slatkoće
Isprobajte ovaj jednostavni recept za princes krofne. Svaki novi zalogaj je sve bolji.
NEODOLJIVE PRINCES KROFNE Spremaju se u tiganju i gotove su za deset minuta
Verovali ili ne princes krofne mogu se spremiti čak i u tiganju. Ukus će im biti savršen, a kako za fil ne koristimo puding, podsetiće vas na detinjstvo i topiće vam se u ustima.
KREM BRULE Francuski penušavi slatkiš kome nije moguće odoleti, a miriše na vanilu
Napravite ovaj fenomenalni desert od vanile, žumanca i slatke pavlake.
ČIZKEJK SA MAKOM SA MERAMA "NA ŠOLJE" Američki klasik na drugačiji način, kremast i osvežavajuć
Soči kolač sa sirom u savršenom spoju sa limunom okrepiće vam dušu i telo.
BAKLAVA SA ČOKOLADOM Još bolja od one klasične, svi će vam tražiti recept
Neodoljivi desert osvojiće i one koji ne vole baklavu.
NEODOLJIVE KEKS KUGLICE OD SAMO 3 SASTOJKA Tope se u ustima, a posne
Gotove začas, a nestaće sa stola odmah.
POSNA ROZEN TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, a kao stvorena za uživanje
Ako volite klasičnu rozen tortu, obožavaćete i njenu posnu verziju.
Komentari (0)