ROZEN TORTA SA MAKOM BOLJA OD ONE KLASIČNE Nepečena poslastica koja se smaže za tren oka
Neodoljiva poslastica idealna za obiične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i slavsku trpezu.
Potrebno je
- 1 pakovanje posnih kora
- 500 g maka
- 500 g šećera
- 300 g vode
- 1 margarin
- 1 limun
- 200 g prah šećera
- 3 kašike vrele vode
- 3 kašike vrele vode
- nekoliko kapi ulja
Priprema
U jednu šerpu sipajte šećer i vodu da provre, onda lagano poparite mak i dodajte margarin. Pomešajte ceđeni limun sa vodom, pa time premažite kore za tortu. Onda filujte makom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Napravite fondan od umućenog prah šećera sa vrelom vodom i uljem, pa time premažite poslednju koru torte. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ROZEN TORTA SA MAKOM Klasik na drugačiji način, ukusa koji se ne zaboravlja
Ako volite klasičnu rozen tortu, ovu sa makom ćete obožavati.
BAKA MILKA NAM JE DALA NAJBOLJI RECEPT ZA ROZEN TORTU Ukusa da ti pamet stane
Savršena za slavsku trpezu.
ROZEN TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Obavezna na svakoj slavskoj trpezi, a nema ko je ne voli
Klasik koji nikada ne izlazi iz mode.
POSNA ROZEN TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, smaže se čim se postavi
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)