POSNA ROZEN TORTA SA ČOKOLADOM I POMORANDŽOM Još slađa i ukusnija, svi će vam tražiti recept
Ako volite klasičnu rozen tortu, ovu ćete da obožavate. Čokoladni spoj sa pomorandžom daje potpuno novu aromu ovoj poslastici, pravićete je stalno. Preukusan slatkiš za dane Velikog Božićnog posta.
Potrebno je
- 1 pakovanje rozen kora
- 400 g šećera
- 300 ml vode
- 250 g margarina
- 150 g čokolade
- 200 g mlevenih oraha
- 200 g mlevenog posnog keksa
- 2 pomorandže
Glazura
- 150 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike ulja
Priprema
Zamrznute pomorandže sitno narendajte. Kuvajte vodu i šećer oko 5 minuta od kada provri, zatim sklonite sa šporeta i dodajte margarin i čokoladu. Mešajte da se istope, pa dodajte orahe i keks. Sjedinite i dodajte izrendane pomorandže. Mlakim filom nafilujte kore. Poslednju ne mažite. Pritisnite kolač teškim plehom ili knjigama i ostavite da se stegne preko noći. Kad se ohladi, prelijte glazurom od istopljene čokolade sa uljem.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)