POSNA ROZEN TORTA SA ČOKOLADOM I POMORANDŽOM Još slađa i ukusnija, svi će vam tražiti recept

Ivana Pavlović

12:00

Slatki kutak 0

Ako volite klasičnu rozen tortu, ovu ćete da obožavate. Čokoladni spoj sa pomorandžom daje potpuno novu aromu ovoj poslastici, pravićete je stalno. Preukusan slatkiš za dane Velikog Božićnog posta.

rozen torta sa čokoladom i pomorandžom
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 pakovanje rozen kora
  • 400 g šećera
  • 300 ml vode
  • 250 g margarina
  • 150 g čokolade
  • 200 g mlevenih oraha
  • 200 g mlevenog posnog keksa
  • 2 pomorandže

Glazura

  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 2 kašike ulja

Priprema

Zamrznute pomorandže sitno narendajte. Kuvajte vodu i šećer oko 5 minuta od kada provri, zatim sklonite sa šporeta i dodajte margarin i čokoladu. Mešajte da se istope, pa dodajte orahe i keks. Sjedinite i dodajte izrendane pomorandže. Mlakim filom nafilujte kore. Poslednju ne mažite. Pritisnite kolač teškim plehom ili knjigama i ostavite da se stegne preko noći. Kad se ohladi, prelijte glazurom od istopljene čokolade sa uljem.

Komentari (0)

Loading