NAJLEPŠI SORBE OD VIŠANJA Kiselkasto-sladak, a topi se u ustima, treba vam samo 5 minuta

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Osvežavajući desert za vrele letnje dane rashladiće vas u trenu.

sorbe od višanja
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 šolje smrznutih višanja
  • pola šolje meda
  • 2 kašičice limunovog soka
  • 1/4 šolje listova mente
  • 1/4  šolje kokosovog ili običnog mleka
  • 1/4 šolje vode
  • prstohvat soli

Priprema:

U blender stavite višnje, med, limunov sok, mentu, mleko, vodu i so. Blendajte na niskoj jačini pa postepeno povećavajte, dok voće ne postane kao sladoled na točenje. Služite odmah ili preručite u posudu za zamrzavanje. Ostavite sorbe da se stegne dva do tri sata, a najbolje preko noći. Bon appetit!

Komentari (0)

Loading