Podseća na sladoled ali je još ukusniji, kremastiji i voćkastiji SORBE OD JAGODA
Sorbe je desert koji neodoljivo podseća na sladoled, priprema se od voćnog soka.
Sorbe od jagoda
Sastojci:
500 g jagoda
80 g šećera
½ limuna
5 kašika belog vina
200 kl slatke pavlake
2 kesice vanilin šećera
Priprema:
Jagode operite, očistite i, ako su veće, prepolovite. Zagrejte voće uz mešanje sa pet kašika vode i šećera, dok se šećer ne rastvori. Posle toga sve sameljite štapnim mikserom i protisnite kroz gustu cediljku da uklonite semenke. Iscedite limun i pomešajte sok sa belim vinom u kašu od jagoda. Pustite da se malo ohladi. Sipajte voćnu mešavinu u plitku posudu, poklopite i ostavite u zamrzivaču dva sata dok ne počnu da se formiraju kristali oko ivica. Zamrznutu ivicu promešajte viljuškom, pa ostavite jagode u zamrzivaču još 30 minuta. Zamrznuti gornji sloj ponovo ostružite viljuškom. Ponavljajte ovaj proces dok ne dobijete čvrstu, kristalnu konzistenciju. Slatku pavlaku pomešajte sa vanilin šećerom i rasporedite u čaše za desert. Viljuškom ostružite sorbe i stavite ga na šlag. Po želji u svaku čašu stavite po jednu jagodu za dekoraciju i sorbe pospite šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BAKLAVA ROLNICE ZA SLAVU KOJA SE PAMTI Prosto se tope u ustima, a svi ih vole
I dupla mera je malo.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
Komentari (0)