Podseća na sladoled ali je još ukusniji, kremastiji i voćkastiji SORBE OD JAGODA
Sorbe je desert koji neodoljivo podseća na sladoled, priprema se od voćnog soka.
Sorbe od jagoda
Sastojci:
500 g jagoda
80 g šećera
½ limuna
5 kašika belog vina
200 kl slatke pavlake
2 kesice vanilin šećera
Priprema:
Jagode operite, očistite i, ako su veće, prepolovite. Zagrejte voće uz mešanje sa pet kašika vode i šećera, dok se šećer ne rastvori. Posle toga sve sameljite štapnim mikserom i protisnite kroz gustu cediljku da uklonite semenke. Iscedite limun i pomešajte sok sa belim vinom u kašu od jagoda. Pustite da se malo ohladi. Sipajte voćnu mešavinu u plitku posudu, poklopite i ostavite u zamrzivaču dva sata dok ne počnu da se formiraju kristali oko ivica. Zamrznutu ivicu promešajte viljuškom, pa ostavite jagode u zamrzivaču još 30 minuta. Zamrznuti gornji sloj ponovo ostružite viljuškom. Ponavljajte ovaj proces dok ne dobijete čvrstu, kristalnu konzistenciju. Slatku pavlaku pomešajte sa vanilin šećerom i rasporedite u čaše za desert. Viljuškom ostružite sorbe i stavite ga na šlag. Po želji u svaku čašu stavite po jednu jagodu za dekoraciju i sorbe pospite šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)