Podseća na sladoled ali je još ukusniji, kremastiji i voćkastiji SORBE OD JAGODA
Sorbe je desert koji neodoljivo podseća na sladoled, priprema se od voćnog soka.
Sorbe od jagoda
Sastojci:
500 g jagoda
80 g šećera
½ limuna
5 kašika belog vina
200 kl slatke pavlake
2 kesice vanilin šećera
Priprema:
Jagode operite, očistite i, ako su veće, prepolovite. Zagrejte voće uz mešanje sa pet kašika vode i šećera, dok se šećer ne rastvori. Posle toga sve sameljite štapnim mikserom i protisnite kroz gustu cediljku da uklonite semenke. Iscedite limun i pomešajte sok sa belim vinom u kašu od jagoda. Pustite da se malo ohladi. Sipajte voćnu mešavinu u plitku posudu, poklopite i ostavite u zamrzivaču dva sata dok ne počnu da se formiraju kristali oko ivica. Zamrznutu ivicu promešajte viljuškom, pa ostavite jagode u zamrzivaču još 30 minuta. Zamrznuti gornji sloj ponovo ostružite viljuškom. Ponavljajte ovaj proces dok ne dobijete čvrstu, kristalnu konzistenciju. Slatku pavlaku pomešajte sa vanilin šećerom i rasporedite u čaše za desert. Viljuškom ostružite sorbe i stavite ga na šlag. Po želji u svaku čašu stavite po jednu jagodu za dekoraciju i sorbe pospite šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)