Podseća na sladoled ali je još ukusniji, kremastiji i voćkastiji SORBE OD JAGODA

alo.rs

15:00

Slatki kutak 0

Sorbe je desert koji neodoljivo podseća na sladoled, priprema se od voćnog soka.

Podseća na sladoled ali je još ukusniji, kremastiji i voćkastiji SORBE OD JAGODA
Shutterstock

 

Sorbe od jagoda

Sastojci:

500 g jagoda

80 g šećera

½ limuna

5 kašika belog vina

200 kl slatke pavlake

2 kesice vanilin šećera

Priprema:

Jagode operite, očistite i, ako su veće, prepolovite. Zagrejte voće uz mešanje sa pet kašika vode i šećera, dok se šećer ne rastvori. Posle toga sve sameljite štapnim mikserom i protisnite kroz gustu cediljku da uklonite semenke. Iscedite limun i pomešajte sok sa belim vinom u kašu od jagoda. Pustite da se malo ohladi. Sipajte voćnu mešavinu u plitku posudu, poklopite i ostavite u zamrzivaču dva sata dok ne počnu da se formiraju kristali oko ivica. Zamrznutu ivicu promešajte viljuškom, pa ostavite jagode u zamrzivaču još 30 minuta. Zamrznuti gornji sloj ponovo ostružite viljuškom. Ponavljajte ovaj proces dok ne dobijete čvrstu, kristalnu konzistenciju. Slatku pavlaku pomešajte sa vanilin šećerom i rasporedite u čaše za desert. Viljuškom ostružite sorbe i stavite ga na šlag. Po želji u svaku čašu stavite po jednu jagodu za dekoraciju i sorbe pospite šećerom u prahu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading