Podseća na sladoled ali je još ukusniji, kremastiji i voćkastiji SORBE OD JAGODA
Sorbe je desert koji neodoljivo podseća na sladoled, priprema se od voćnog soka.
Sorbe od jagoda
Sastojci:
500 g jagoda
80 g šećera
½ limuna
5 kašika belog vina
200 kl slatke pavlake
2 kesice vanilin šećera
Priprema:
Jagode operite, očistite i, ako su veće, prepolovite. Zagrejte voće uz mešanje sa pet kašika vode i šećera, dok se šećer ne rastvori. Posle toga sve sameljite štapnim mikserom i protisnite kroz gustu cediljku da uklonite semenke. Iscedite limun i pomešajte sok sa belim vinom u kašu od jagoda. Pustite da se malo ohladi. Sipajte voćnu mešavinu u plitku posudu, poklopite i ostavite u zamrzivaču dva sata dok ne počnu da se formiraju kristali oko ivica. Zamrznutu ivicu promešajte viljuškom, pa ostavite jagode u zamrzivaču još 30 minuta. Zamrznuti gornji sloj ponovo ostružite viljuškom. Ponavljajte ovaj proces dok ne dobijete čvrstu, kristalnu konzistenciju. Slatku pavlaku pomešajte sa vanilin šećerom i rasporedite u čaše za desert. Viljuškom ostružite sorbe i stavite ga na šlag. Po želji u svaku čašu stavite po jednu jagodu za dekoraciju i sorbe pospite šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
Komentari (0)