POSNA ŠVARCVALD TORTA Idealna za prazničnu trpezu
Podjednako ukusna kao i njena mrsna verzija.
Ponedeljak, 25. nov 2024.
Podjednako ukusna kao i njena mrsna verzija.
Napravite ovo neobično jelo, bićete oduševljeni.
Savršeno predjelo za svečanu trpezu. Spoj mesa i krompira sa začinima daje neodoljivi šmek.
Savršeno predjelo za svečanu trpezu. Spoj mesa i krompira sa začinima daje neodoljivi šmek.
Slatka i neodoljiva, uzećete parče više. Ukras svake praznične trpeze.
Popularni pevač, otac tri ćerke i suprug Aco Pejović spada u zvezde za čije se nastupe uvek traži karta više. Prošle godine se to i pokazalo, na tri prepuna koncerta na Tašmajdanu, gde je publika pevala s njim uglas njegove najveće hitove. Aco je odrastao u Prijepolju, a na porodičnoj trpezi bile u jagnjetina ili teletina. - Teško mi je da jedem namirnice koje ne volim. Na primer, povrće, ribu… Rođen sam u Prijepolju, a ne na moru! Mi smo kao klinci jeli pastrmku samo za slavu i tokom posta. Znam da je riba zdrava zbog omega-3 masnih kiselina, ali nisam njen ljubitelj. U Prijepolju ni prasetinu nismo često jeli, već jagnjetinu i teletinu. Teletina ispod sača je jedno od omiljenih Acinih jela, koje rado sprema, a još radije jede.
Ako imate nedoumicu koje kolače da pravite za Novu godinu, probajte Jelka kolače. Dekorativno prelepi, ukrasiće prazničnu trpezu, a posebno će biti interesantni onim najmlađima.
Mnoge zemlje imaju svoje običaje koje obavezno poštuju pred ispraćaj stare, a dolazak nove kalendarske godine. Ova novogodišnja tradicija dolazi iz daleke nam Norveške i ponoćni ritual se ne može zamisliti bez nje. Običaj je da se napravi puding od pirinča u koji se nasumično ubacuje jedan ceo badem. Ko pronađe badem za trpezom u ponoć 31. decembra pratiće ga sreća cele 2024.godine.
Osvežavajuća salata svojim izgledom ukrasiće sto Novogodišnje večeri.
Ovaj fenomenalni obrok oduševiće sve koji ga budu probali. Sočan i slasan.
Savršeno predjelo za Novogodišnje veče, svečanu ili slavsku trpezu.
Prave se brzo i lako, a oduševićete se ukusom. Potreban vam je samo hleb (ili kifle) i još nekoliko sastojaka.
Sa sočnim, bogatim nadevom i hrskavim korama, pravićete je stalno. Idealna za lepo veče sa prijateljima.
Napravite ovu aromatičnu prasetinu bez kostiju, držaće vas dugo sitim a osvaja svakim zalogajem. Donosimo vam italijnski recept za Porketu.
Donosimo vam recept za 5 savršenih posnih torti, idealnih za Novogodišnju svečanu trpezu. Ukrasiće svojim izgledom svaki sto, a još brže nestati sa njega, koliko su ukusne. Kokos torta, kesten, rum, žito ili Švarcvald torta, na vama je da izaberete.
Pikantan spoj oduševiće svakog ko bude probao ovo ukusno jelo. Predlog za ručak ili večeru za celu porodicu koji će vas dugo držati sitim.
Ako želite da napravite nešto drugačije, a preukusno, kolač Vilinski točak je pravi izbor. Toliko je dobar da stavite odmah duplu meru.
Neodoljivo slatka, osvežavajuća, a osvaja na prvi zalogaj. U savršenom spoju voća i čokolade.