PRAVI DOMAĆI SPECIJALITET Seoska kajgana sa krompirom, generacije su je s razlogom obožavale

trpeza.rs

17:08

U sosu sa 0

Brzo se sprema, a prava je kalorijska bomba, pa je idealna za zimske dane

PRAVI DOMAĆI SPECIJALITET Seoska kajgana sa krompirom, generacije su je s razlogom obožavale
Shutterstock

Sastojci:

  • 100 grama slanine
  • 50 grama putera ili margarina
  • 2 krompira
  • veza peršuna
  • list celera
  • 8 jaja
  • so
  • biber

Način pripreme:

U polovini masnoće ispržiti prethodno iseckanu slaninu. Krompir isecite na tanke kolutove i propržite ga s drugom polovinom masnoće. Kad dobije boju, dodati mu seckani peršun i celer. Dobro izlupati jaja, posoliti, pobiberiti, dodati krompir, brzo promešati i sve sasuti u tiganj sa proprženom slaninom. Ispeći omlet s obe strane, a voditi računa da ostane mek i debljeg sloja.

Možete ga služiti toplog ili hladnog, uz kajmak ili sezonsku paradajz-krastavac salatu.

Prijatno!

Komentari (0)

Loading