Stara dobra zimska klasika od koje nam ide voda na usta: KOBASICE i KISELI KUPUS kuvan u vinu

alo.rs/I. V.

22:00

U sosu sa 0

U Nemačkoj se recept sa kiselim kupusom kuvanim u vinu zove Vajnkraut i definitivno je jedan od zimskih klasika. Ukus kiselog kupusa u ovom receptu pojačava se dodatkom belog luka, belog vina i po želji grožđa, kima, dok mnogi dodaju i kuvanu slaninu i krompir.

Stara dobra zimska klasika od koje nam ide voda na usta: KOBASICE i  KISELI KUPUS kuvan u vinu
Shutterstock

 

Kiseli kupus s vinom i kobasicama

Sastojci (za 4 osobe):

2 crna luka

2 jabuke

1 kašika putera

750 g kiselog kupusa

300 ml graševine

1 čen belog luka

5 zrna pinjola

kim

1 šargarepa

150 g belog grožđa bez semenki (sultanija)

1 kašika ulja

Priprema:

Luk oljuštite i isecite na tanke kriške. Jabuke operite, isecite na četvrtine i uklonite jezgro sa košticama, pa ih isecite na tanke kriške. Propržite luk i jabuke u šerpi na vrelom puteru dok luk ne postane staklast. Kiseli kupus dobro iscedite rukama, dodajte ga u luk i jabuke i viljuškom malo odvojite. Kupus prelijte vinom i dodajte protisnuti beli luk, pinjole i pola kašičice kima. Na kraju umešati šargarepu iseckanu na kockice. Poklopite kupus i ostavite da ključa 60 minuta na laganoj vatri, često mešajući. Po potrebi dodajte još malo vina. Pred kraj kuvanja skoro sva tečnost treba da ispari. Potopite bobice grožđa u vrijućuvodu i ogulite ih. Dodajte ih u kupus i još malo prodinstajte zajedno. Pečene pržite na ulju oko 4 minuta dok ne porumene, a zatim ih poslužite uz kupus.
 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading