NAJBOLJI RECEPT ZA DOMAĆE KUHINJE Pita sa makaronama i parmezanom, jednostavno i zasito jelo
Makarone sa sirom su omiljeni recept među svim generacijama
Sastojci
Potrebno je:
- 400 g makarona
- 1 kašika ulja
- 2 kašičice soli
Za fil:
- 400 g sira
- 4 jajeta
- 1 čaša kisele pavlake
- 1 čaša jogurta
- 1 kesica praška za pecivo
I još:
- 100 g kačkavalja
- 2 kašike izrendanog parmezana
Priprema
Makarone skuvati, po uputstvu sa kesice, uz dodatak ulja i soli. Skuvane makarone ocediti i isprati pod mlazom tople vode.
Fil: U vanglicu staviti sir, pa ga viljuškom izdrobiti. Dodati kiselu pavlaku, jogurt, jaja i pesivo. So nisam dodavala, jer je sir bio slan. Viljuškom sve sastojke sjediniti. Od fila odvojiti jednu čašu, od 200 ml, i ostaviti na stranu.
U pripremljeni fil ubaciti makarone i dobro promešati.
Tepsiju, vel. 30 cm, dobro podmazati puterom ili uljem, pa sipati smesu sa makaronama. Poravnati površinu, pa je premazati sa odvojenim filom (200 ml), Po vrhu posuti izrendani kačkavalj i parmezan.
Staviti da se peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 180 stepeni. Kada dobije lepu rumenu boju izvaditi tepsiju i prekriti krpom.
Sačekati da se prohladi, iseći je na veće parčiće i poslužiti.
Možda vas zanima:
NAJLEPŠA JELA ZA VIDOVDAN Domaćice iz Kosova ih tradicionalno prave svake godine za veliki praznik, prenose se s kolena na koleno
Ova jela se svake godine na Kosovu prave za Vidovdan
GURABIJE SRCU NAJMILIJE Poslastica na koju niko ne ostaje ravnodušan
Miris našeg detinjstva!
IZBEGNITE OVE GREŠKE Evo zašto sir nikada ne treba direktno iz frižidera da servirate na tanjir
Gotovo svaki sir treba izvaditi iz hladnjaka barem sat vremena pre služenja
DUŠU DALO UZ ROŠTILJ Prepečeni hleb sa belim lukom, aromatičan i hrskav
Toliko dobar da mu niko neće odoleti, a možete da ga servirate uz bilo koje meso
ZAGORELI TIGANJ POSTAJE KAO NOV Primenite ovaj jednostavan trik u koji su se uverili milioni
Namirnice svaka domaćica već ima u kuhinji, a trik je jednostavan.
SLOBODANOVA ŠVALER TORTA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Jaka i kalorična poslastica za sve sladokusce
Napravite ovu fenomenalnu poslasticu po receptu Slobodana Radojičića iz Beča
JOVANINA USKŠRNJA POGAČA MEKANA KAO OBLAK Vazdušasta i mirisna, za pravo zadovoljstvo
Napravite ovu mirisnu pogaču po receptu Jovane Ivanović iz sela Globoder, kod Kruševca.
ANDRIJANINA TORTA OD PALAČINKI SE TOPI U USTIMA Zbog izgleda će je najviše voleti deca
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Andrijane Bajić iz Užica
POSNI BEŠAMEL SOS Ni malo ne zaostaje za originalom, a daje čar svakom jelu
Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
Komentari (0)