Odličan izbor za doručak ili večeru, uz čašu jogurta
Sastojci:
1 pakovanje kora za pitu
500 g mlevenog mesa
100 g slanog sira
1 l jogurta
100 ml kisele pavlake
2 jaja
1 crni luk
1/2 praška za pecivo
Priprema:
Preliv: Umutiti jaja, dodati jogurt i pavlaku, malo posoliti, dodati prašak za pecivo i dobro izmešati.
Fil: U mleveno meso dodati sitno iseckan luk, izmešati, začiniti po ukusu i prodinstati na malo ulja da meso promeni boju.
Ređanje: Kore podeliti na dva dela. Uzimati po jednu koru, zgužvati je, umočiti u smesu sa jogurtom i slagati u podmazan pleh. Postupak ponavljati dok se ne potroši jedna polovina kora. Preko njih izmrviti sir i rasporediti fil od mesa. Preko mesa ponovo stavljati kore na isti način kao na dno pleha dok se sve ne utroše. Ostatak preliva sipati preko pite. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobije smeđu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POLUDEĆETE ZA OVIM RECEPTOM Piti sa kupusom i mesom sočnost daje PREUKUSAN preliv
Pravi se od gotovih kora.
JEDE SE DOK JE TOPLA Brza pita sa mesom idealna za nedeljno jutro
Zasitite celu porodicu.
TOLIKO DOBRA DA ĆETE JE IZNOVA I IZNOVA SPREMATI Pita sa mesom, dva sastojka joj daju posebnu sočnost
Mnogi je obožavaju, ali su ubeđeni u to da ne umeju da je prave kako treba. I zato smo za sve vas pronašli recept za onu najjednostavniju.
BRZO SE PRAVI, JOŠ BRŽE POJEDE! Slana lenja pita po receptu kulinarske blogerke Jelene Kocmanović
Uvek su dobrodošli predlozi za doručak ili večeru, posebno kada se spremaju za kratko vreme.
ZAGORELI TIGANJ POSTAJE KAO NOV Primenite ovaj jednostavan trik u koji su se uverili milioni
Namirnice svaka domaćica već ima u kuhinji, a trik je jednostavan.
SLOBODANOVA ŠVALER TORTA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Jaka i kalorična poslastica za sve sladokusce
Napravite ovu fenomenalnu poslasticu po receptu Slobodana Radojičića iz Beča
JOVANINA USKŠRNJA POGAČA MEKANA KAO OBLAK Vazdušasta i mirisna, za pravo zadovoljstvo
Napravite ovu mirisnu pogaču po receptu Jovane Ivanović iz sela Globoder, kod Kruševca.
ANDRIJANINA TORTA OD PALAČINKI SE TOPI U USTIMA Zbog izgleda će je najviše voleti deca
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Andrijane Bajić iz Užica
POSNI BEŠAMEL SOS Ni malo ne zaostaje za originalom, a daje čar svakom jelu
Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
Komentari (0)