Ovo slasno jelo brzo nestaje s tanjira a zadovoljće i najzahtjevnije nepce: UROLANE TIKVICE
Umesto svježeg krem sira možete se odlučiti i za varijantu s polutvrdim sirom poput trapista ili gaude.
Urolane tikvice
Sastojci:
3 tikvice
200 g tanko isečene slanine
200 g krem sira
500 ml pavlake za kuvanje
3 jaja maslac
so,biber
Priprema:
Tikvice dobro operite i isecite horizontalno na tanke kriške. Ako u kuhinji imate ljuštač, koristite ga jer će napraviti najtanje kriške. Ne bacajte one koje su pocepane jer se lako mogu umotati drugim čaršavom, kao ni one koje su deblje jer će se vremenom opustiti i lako se savijati. Svaku traku treba dobro posoliti i ostaviti pola sata da pusti vodu.
Tikvice treba dobro osušiti krpom, a zatim složiti u dve ili više traka za jednu rolnu, pri čemu polovina jedne trake preklapa polovinu druge.
Tikvicu pre rolanja namazati svežim krem sirom Vivis i dodati slaninu. Tikvice urolajte i poređajte gusto u posudu za pečenje prethodno podmazanu puterom da se ne raspadnu. Ako je rolnice teško držati savijene, koristite čačkalice.
Stavite jaja, kašičicu pavlake za kuvanje, so i biber u činiju sa strane. Razradite smesu i sipajte preko rolata. Rolovane tikvice pecite u rerni 45 minuta na 180 stepeni Celzijusa. Kiflice poslužite sa paradajzom i prepečenim hlebom, a za još ukusniji ručak možete narendati i malo tvrdog sira.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
ZAGORELI TIGANJ POSTAJE KAO NOV Primenite ovaj jednostavan trik u koji su se uverili milioni
Namirnice svaka domaćica već ima u kuhinji, a trik je jednostavan.
SLOBODANOVA ŠVALER TORTA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Jaka i kalorična poslastica za sve sladokusce
Napravite ovu fenomenalnu poslasticu po receptu Slobodana Radojičića iz Beča
JOVANINA USKŠRNJA POGAČA MEKANA KAO OBLAK Vazdušasta i mirisna, za pravo zadovoljstvo
Napravite ovu mirisnu pogaču po receptu Jovane Ivanović iz sela Globoder, kod Kruševca.
ANDRIJANINA TORTA OD PALAČINKI SE TOPI U USTIMA Zbog izgleda će je najviše voleti deca
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Andrijane Bajić iz Užica
POSNI BEŠAMEL SOS Ni malo ne zaostaje za originalom, a daje čar svakom jelu
Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
Komentari (0)