Ovo slasno jelo brzo nestaje s tanjira a zadovoljće i najzahtjevnije nepce: UROLANE TIKVICE

Ivana Vujnović

19:00

U sosu sa 0

Umesto svježeg krem sira možete se odlučiti i za varijantu s polutvrdim sirom poput trapista ili gaude.

Ovo slasno jelo brzo nestaje s tanjira a zadovoljće i najzahtjevnije nepce: UROLANE TIKVICE
Shutterstock

 

Urolane tikvice

Sastojci:

3 tikvice

200 g tanko isečene slanine

200 g krem sira

500 ml pavlake za kuvanje

3 jaja maslac

so,biber

Priprema:

Tikvice dobro operite i isecite horizontalno na tanke kriške. Ako u kuhinji imate ljuštač, koristite ga jer će napraviti najtanje kriške. Ne bacajte one koje su pocepane jer se lako mogu umotati drugim čaršavom, kao ni one koje su deblje jer će se vremenom opustiti i lako se savijati. Svaku traku treba dobro posoliti i ostaviti pola sata da pusti vodu. 

Tikvice treba dobro osušiti krpom, a zatim složiti u dve ili više traka za jednu rolnu, pri čemu polovina jedne trake preklapa polovinu druge.

 Tikvicu pre rolanja namazati svežim krem sirom Vivis i dodati slaninu. Tikvice urolajte i poređajte gusto u posudu za pečenje prethodno podmazanu puterom da se ne raspadnu. Ako je rolnice teško držati savijene, koristite čačkalice. 

Stavite jaja, kašičicu pavlake za kuvanje, so i biber u činiju sa strane. Razradite smesu i sipajte preko rolata.  Rolovane tikvice pecite u rerni 45 minuta na 180 stepeni Celzijusa. Kiflice poslužite sa paradajzom i prepečenim hlebom, a za još ukusniji ručak možete narendati i malo tvrdog sira.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading