NAJSOČNIJI PILEĆI BATACI Lepe se za prste, a tope se u ustima

Jelena Vukelić

14:09

U sosu sa 0

Samo zamislite miris sočnih i hrskavih bataka i sigurno će vam krenuti voda na usta. A ovi naši recepti su baš takvi, pa koji god da odaberete nećete pogrešiti. Uživanje zagarantovano

pileći bataci
Printscreen/Instagram

Potrebno je

4 pileća bataka sa karabatacima, so, biber, 2 kašike putera, ulje, 200 g crnog luka, 2 šargarepe, 2 paprike, 4 ljute papričice, 2 čena belog luka, 500 g svežeg paradajza ili konzerva paradajz pelata, po prstohvat ruzmarina, šaka crnih maslina, karanfilića

Priprema

Meso isecite na batake i karabatake. Začinite, pa ga pržite na ulju i puteru desetak minuta da dobije finu koricu. Izvadite meso, pa u istoj masnoći prodinstajte seckani crni luk, seckanu šargarepu, beli luk i seckanu papriku, pa kada povrće malo omekša, dodajte paradajz. Začinite, vratite meso, pa krčkajte oko 40 minuta. Ako je potrebno, dodajte malo vode. Pred kraj dodajte masline. Batake poslužite uz pire od krompira ili pirinač.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading