DA LI STE VEĆ PROBALI PILEĆI GULAŠ? Ukus će vas raspametiti, sa ovim sastojcima je najbolji na svetu

Jelena Vukelić

15:17

U sosu sa 0

Mnoge domaćice imaju običaj da pripremaju gulaš isključivo od junetine

gulaš
Shutterstock

Ako do ovog trenutka niste probali pileći gulaš, obavezno se oslonite na ovaj recept. Sastojci koje dodajemo daće ovom jelu posebnu aromu.

Sastojci:

400 g pilećeg filea
400 g bataka 
malo putera 
1 crni luk
1 praziluk
4 čena belog luka
jedna šargarepa
2 kašike slatke paprike
1 kašika brašna
285 ml pilećeg bujona
jedna kašika seckanog svežeg peršuna 
jedna kašičica osušenog lista celera
 
lovorov list
2 crvene paprike
4 velika zrela paradajza

Priprema:

Priprema:

U tiganju istopite puter, pa dodajte ulje i propržite posoljeno meso kratko. Izvadite piletinu nakon desetak minuta, pa dodajte seckani crni luk, praziluk i narendanu šargarepu, pa prodinstajte. Dodajte začinsku papriku i brašno, promešajte i kratko ostavite da se sjedini. Pazite da ne zagori. Zatim sipajte bujon i promešajte. Vratite meso i ako je potrebno sipajte još bujona. Stavite i malo seckanog peršuna, lovorov list, papriku isečenu na trake, pa dinstajte nekih 10 minuta. Zatim dodajte sitno sečeni paradajz i poklopite. Možete da dodate umesto svežeg paradajza dve kašike paradajz pirea. Dinstajte sat vremena. Kada je gotovo dodajte preostali peršun, celer i sitno naseckani beli luk. Kuvajte još samo 2-3 minuta. 

Tagovi:

Komentari (0)

Loading