DA LI STE VEĆ PROBALI PILEĆI GULAŠ? Ukus će vas raspametiti, sa ovim sastojcima je najbolji na svetu
Mnoge domaćice imaju običaj da pripremaju gulaš isključivo od junetine
Ako do ovog trenutka niste probali pileći gulaš, obavezno se oslonite na ovaj recept. Sastojci koje dodajemo daće ovom jelu posebnu aromu.
Sastojci:
400 g pilećeg filea
400 g bataka
malo putera
1 crni luk
1 praziluk
4 čena belog luka
jedna šargarepa
2 kašike slatke paprike
1 kašika brašna
285 ml pilećeg bujona
jedna kašika seckanog svežeg peršuna
jedna kašičica osušenog lista celera
lovorov list
2 crvene paprike
4 velika zrela paradajza
Priprema:
Priprema:
U tiganju istopite puter, pa dodajte ulje i propržite posoljeno meso kratko. Izvadite piletinu nakon desetak minuta, pa dodajte seckani crni luk, praziluk i narendanu šargarepu, pa prodinstajte. Dodajte začinsku papriku i brašno, promešajte i kratko ostavite da se sjedini. Pazite da ne zagori. Zatim sipajte bujon i promešajte. Vratite meso i ako je potrebno sipajte još bujona. Stavite i malo seckanog peršuna, lovorov list, papriku isečenu na trake, pa dinstajte nekih 10 minuta. Zatim dodajte sitno sečeni paradajz i poklopite. Možete da dodate umesto svežeg paradajza dve kašike paradajz pirea. Dinstajte sat vremena. Kada je gotovo dodajte preostali peršun, celer i sitno naseckani beli luk. Kuvajte još samo 2-3 minuta.
ANDRIJANINA TORTA OD PALAČINKI SE TOPI U USTIMA Zbog izgleda će je najviše voleti deca
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Andrijane Bajić iz Užica
POSNI BEŠAMEL SOS Ni malo ne zaostaje za originalom, a daje čar svakom jelu
Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
HOLANDEZ SOS Dodajte ga vašem jelu i uživajte u raskošnom ukusu
Fenomenalan sos pravi se brzo i lako a sjajno se slaže sa brojnim jelima.
SNEŽINA RASKOŠNA INTERKONTINENTAL TORTA Klasik za sva vremena
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Snežane Ljušić iz Smedereva
TANJA I BRANIMIR DALI SU NAM NAJBOLJI RECEPT ZA BELI EGIPAT Evo zašto je ova kremasta torta najtraženija ovog proleća
Sočna torta sa nekoliko filova savršena je za sve svečane prilike i važne životne događaje, izgleda raskošno a topi se u ustima.
Komentari (0)