LETNJI SPECIJALITET Slasni kukuruz iz rerne - zaboravite roštilj, ovo je sto puta bolje!

I. Vujnović

08:09

U sosu sa 0

Kukuruz iz rerne biće jednako ukusan, slastan i mirisan kao onaj što ste kupovali kao deca na ulici, a iza pripreme neće ostati previše nereda što će i samo uživanje učiniti daleko slađim.

Kukuruz iz rerne
Shutterstock

 

Slani kukuruz iz rerne

Sastojci:

4 klipa kukuruza

100 g putera

1 čen belog luka

1 kašika sitno seckanog svežeg peršuna

Priprema:

Rernu prvo zagrejte na 200 stepeni, a zatim u posebnoj posudi pomešajte otopljeni puter, protisnuti beli luk i sitno seckani peršun. Isecite četiri veća komada folije. U svaki komad folije spakujte po jedan klip kukuruza, premažite ga sosom od putera sa svih strana i dobro zatvorite uglove folije da svi sastojci ostanu u pakovanju. Pecite potpuno zatvoreno oko 30 minuta, a poslednjih deset minuta otvorite foliju i pustite da kukuruz poprimi boju.

Komentari (0)

Loading