LETNJI SPECIJALITET Slasni kukuruz iz rerne - zaboravite roštilj, ovo je sto puta bolje!
Kukuruz iz rerne biće jednako ukusan, slastan i mirisan kao onaj što ste kupovali kao deca na ulici, a iza pripreme neće ostati previše nereda što će i samo uživanje učiniti daleko slađim.
Slani kukuruz iz rerne
Sastojci:
4 klipa kukuruza
100 g putera
1 čen belog luka
1 kašika sitno seckanog svežeg peršuna
Priprema:
Rernu prvo zagrejte na 200 stepeni, a zatim u posebnoj posudi pomešajte otopljeni puter, protisnuti beli luk i sitno seckani peršun. Isecite četiri veća komada folije. U svaki komad folije spakujte po jedan klip kukuruza, premažite ga sosom od putera sa svih strana i dobro zatvorite uglove folije da svi sastojci ostanu u pakovanju. Pecite potpuno zatvoreno oko 30 minuta, a poslednjih deset minuta otvorite foliju i pustite da kukuruz poprimi boju.
POSNI BEŠAMEL SOS Ni malo ne zaostaje za originalom, a daje čar svakom jelu
Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
HOLANDEZ SOS Dodajte ga vašem jelu i uživajte u raskošnom ukusu
Fenomenalan sos pravi se brzo i lako a sjajno se slaže sa brojnim jelima.
SNEŽINA RASKOŠNA INTERKONTINENTAL TORTA Klasik za sva vremena
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Snežane Ljušić iz Smedereva
TANJA I BRANIMIR DALI SU NAM NAJBOLJI RECEPT ZA BELI EGIPAT Evo zašto je ova kremasta torta najtraženija ovog proleća
Sočna torta sa nekoliko filova savršena je za sve svečane prilike i važne životne događaje, izgleda raskošno a topi se u ustima.
VELJKOV TART OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Savršeni spoj hrskave kore i nežnog ganaša
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Veljka Mijuškovića iz Beograda
Komentari (0)