POSLASTICA ZA POČETAK NEDELJE: Plazma kocke sa čokoladnim mlekom kremaste, lagane kao oblak
Ovaj jednostavan i sočan kolač osvojiće vas specifičnom aromom čokoladnog mleka, ali i time što se vrlo lako priprema.
Recept koji ćete sigurno sačuvati pronašli smo na Instagram stranici mamina.trpeza.
Plazma kocke s čokoladnim mlekom
Sastojci:
Za koru:
6 jaja
6 kašika šećera
1 dl ulja
6 kašika brašna
2 kašike kakaoa
1 kesica praška za pecivo
500 ml čokoladnog mleka
Za fil:
250 ml slatke pavlake
150 g šećera u prahu
400 g kisjele pavlake
300 g mlevene plazme
Dodatno:
200 g šlaga
Priprema:
Umutiti jaja i šećer te dodati ulje, brašno, kakao i prašak za pecivo dobro sve sjediniti. Izliti masu u pouljen i pobrašnjen pleh. Peći na 200°C. Vrelu koru preliti hladnim čokoladnim mlijekom. Umutiti slatku pavlaku sa šećerom u prahu, potom dodati kisjelu pavlaku i plazmu sve lepo sjediniti. Hladnu koru premazati filom. Umutiti šlag i staviti preko fila. Dekorisati po želji.
ANDRIJANINA TORTA OD PALAČINKI SE TOPI U USTIMA Zbog izgleda će je najviše voleti deca
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Andrijane Bajić iz Užica
HOLANDEZ SOS Dodajte ga vašem jelu i uživajte u raskošnom ukusu
Fenomenalan sos pravi se brzo i lako a sjajno se slaže sa brojnim jelima.
SNEŽINA RASKOŠNA INTERKONTINENTAL TORTA Klasik za sva vremena
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Snežane Ljušić iz Smedereva
TANJA I BRANIMIR DALI SU NAM NAJBOLJI RECEPT ZA BELI EGIPAT Evo zašto je ova kremasta torta najtraženija ovog proleća
Sočna torta sa nekoliko filova savršena je za sve svečane prilike i važne životne događaje, izgleda raskošno a topi se u ustima.
VELJKOV TART OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Savršeni spoj hrskave kore i nežnog ganaša
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Veljka Mijuškovića iz Beograda
Komentari (0)