Lagan i kremast, ovaj kolač će doživeti bezbroj varijacija u zavisnosti od voća koje ćete staviti odozgo.
Mileram kocke
Sastojci:
Za testo:
225 g glatkog brašna
20 g šećera u prahu
115 g hladnog putera
1/2 kesice praška za pecivo
2 kašičice mleka
3 žumanca
Za fil:
3 belanca
100 g šećera
1 prstohvat soli
600 g milerama
2 pudinga od vanile
Priprema:
U činiju stavite brašno, prašak za pecivo i šećer u prahu, pa dodajte hladan puter isečen na kockice. Mesite prstima, lomeći puter, dok ne dobijete smesu sličnu prezlama. Dodajte ostale sastojke i kratko promešajte. Testo podeliti na dva jednaka dela, umotati u providnu foliju i ostaviti u frižideru najmanje tri sata. Testo možete napraviti nekoliko dana ranije i koristiti ga po potrebi. Za fil umutiti belanca sa prstohvatom soli u čvrst sneg, pa kašiku po kašiku dodavati šećer, mešajući bez prestanka. Pomešajte puding sa nekoliko kašičica mlinaca da razbijete grudvice, a zatim pomešajte sa ostatkom mlina. Izmiksati i sjediniti Mileram sa belanca, s tim da belanca treba lagano umešati špatulom tri puta. Pleh dimenzija 30 x 20 cm obložite papirom za pečenje i rasporedite prvu polovinu testa. Prstima malo poravnajte i popunite praznine, pa rasporedite fil. Zatim u fil dodajte drugu polovinu testa. Kolač pecite u rerni zagrejanoj na 170 stepeni sa ventilacijom oko 50 minuta. Poslužite uz sezonsko voće ili, po želji, pre drugog testa pospite šakom malina, borovnica, kupina, višanja i pecite zajedno.
ANDRIJANINA TORTA OD PALAČINKI SE TOPI U USTIMA Zbog izgleda će je najviše voleti deca
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Andrijane Bajić iz Užica
POSNI BEŠAMEL SOS Ni malo ne zaostaje za originalom, a daje čar svakom jelu
Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
HOLANDEZ SOS Dodajte ga vašem jelu i uživajte u raskošnom ukusu
Fenomenalan sos pravi se brzo i lako a sjajno se slaže sa brojnim jelima.
SNEŽINA RASKOŠNA INTERKONTINENTAL TORTA Klasik za sva vremena
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Snežane Ljušić iz Smedereva
TANJA I BRANIMIR DALI SU NAM NAJBOLJI RECEPT ZA BELI EGIPAT Evo zašto je ova kremasta torta najtraženija ovog proleća
Sočna torta sa nekoliko filova savršena je za sve svečane prilike i važne životne događaje, izgleda raskošno a topi se u ustima.
Komentari (0)