SOČIVO NA INDIJSKI NAČIN Probajte ovo pikantno jelo i oduševite se lepezom drugačijih ukusa!
Ako volite sočivo probajte da ga napravite malo neobičnije. Dodajte mu aromatični indijski sos i vidite kakva čarolija nastaje!
Potrebno je:
2 šolje crvenog sočiva
4-5 čenova belog luka
Čili paprika – sveža
Čili paprika u prahu
Narendano, malo parče svežeg đumbira
So
Biber
Oko 5 ravnih kafenih kašičica karija
Konzerva pelata
Narendana kora limuna
Malo limunovog soka
Maslinovo ulje
Priprema:
Na maslinovom ulju kratko propržite beli luk, đumbir i seckanu čili papriku. Dodajte kari i malo propržite i njega kako bi ispustio arome. Potom u šerpu dodajte proceđeno crveno sočivo, koje je prethodno stajalo oko 15 minuta u toploj vodi. Sve prelijte konzervom pelata i jednom ipo konzervom vode (kada prospete pelat u šerpu, napunite konzervu u kojoj je bio vodom i dodajte je u sočivo). Posolite, pobiberite i još malo zaljutite čilijem u prahu. Na kraju dodajte i renadnu koru od limuna i malo soka od limuna. Kuvajte sočivo dok ne omekša, oko 45 minuta i povremeno mešajte.
ZAGORELI TIGANJ POSTAJE KAO NOV Primenite ovaj jednostavan trik u koji su se uverili milioni
Namirnice svaka domaćica već ima u kuhinji, a trik je jednostavan.
SLOBODANOVA ŠVALER TORTA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Jaka i kalorična poslastica za sve sladokusce
Napravite ovu fenomenalnu poslasticu po receptu Slobodana Radojičića iz Beča
JOVANINA USKŠRNJA POGAČA MEKANA KAO OBLAK Vazdušasta i mirisna, za pravo zadovoljstvo
Napravite ovu mirisnu pogaču po receptu Jovane Ivanović iz sela Globoder, kod Kruševca.
ANDRIJANINA TORTA OD PALAČINKI SE TOPI U USTIMA Zbog izgleda će je najviše voleti deca
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Andrijane Bajić iz Užica
POSNI BEŠAMEL SOS Ni malo ne zaostaje za originalom, a daje čar svakom jelu
Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
Komentari (0)