NAPRAVITE SAVRŠEN ŠPANSKI SOS Učiniće da svako jelo sa govedinom bude kao iz najboljeg restorana

Ivana Pavlović

17:00

U sosu sa 0

Španski sos se pravi obično kao odatak drugim sosovima ali ako ga imate, sva jela mogu biti bogatija i ukusnija

španski sos
pixabay

Smeđi sos sa povrćem, ovo je jedan od najpopularnijih soseva u Španiji. Uobičajeno se koristi za pratnju mesa. Iako se zove salsa espanola, ili španski sos, slično je srbima u drugim evropskim zemljama. Prema nekim izvorima istorije gastronomiji, sos je nastao u Španiji početkom 17. veka.

Salsa espanola se lako pripremi i predstavlja zdrav sos koji uključuje samo malo ulja.

Potrebno je

  • 60 g maslaca ili 3 kašike ulja
  • 50 g šampinjona
  • 40 g brašna
  • kašika suvog biljnog začina
  • kocka goveđe supe
  • 2 kašike tečne pavlake
  • pola limuna
  • biber

Priprema

Na masnoći izdinstajte šampinjone. Dodajte brašno, biljni začin i supu od kocke. Kuvajte desetak minuta uz stalno mešanje, pa dodajte limunov sok, pavlaku i biber. Poslužite toplo sa posudama od mesa, kao što su pečena govedina, šnicla na žaru.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading