Ako kuvate predugo, dobićete kajganu. Ako ga ne kuvate dovoljno, sos se neće zgusnuti. Teško se pravio ali više ne.
Potrebno je
- 1 žumance
- 1 kašičica vode
- 1 kašičica limunova soka
- 110 g maslaca
- 1 prstohvat soli
- prstohvat mlevene ljute paprike prema želji
Napomena
Pre pripreme ostavite žumance najmanje 15 minuta, na sobnoj temperaturi, da se dobro zagreje.
Priprema
Pomešajte žumance, vodu, sok od limuna i prstohvat soli u posudi koja odgovara štapnom mikseru. Rastopite maslac na temperaturi od 105 stepeni i neprestano mešajte, dok ne zapeni. Miksujte smesu od žumanca polako ulivajući rastopljeni maslac. Za samo 30 sekundi sos je gotov.
Možda vas zanima:
HOLANDEZ SOS Dodajte ga vašem jelu i uživajte u raskošnom ukusu
Fenomenalan sos pravi se brzo i lako a sjajno se slaže sa brojnim jelima.
BRZI HOLANDEZ SOS Gotov začas a odlično se slaže sa raznim jelima
Osvaja ukusom, a napravićete ga za manje od minut.
SAVRŠEN HOLANDEZ SOS Gotov je za samo 60 sekundi, a bolji niste probali
Holandez sos od sada možete da napravite za samo 1 minut. Bićete oduševljeni ukusom.
ZAGORELI TIGANJ POSTAJE KAO NOV Primenite ovaj jednostavan trik u koji su se uverili milioni
Namirnice svaka domaćica već ima u kuhinji, a trik je jednostavan.
SLOBODANOVA ŠVALER TORTA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Jaka i kalorična poslastica za sve sladokusce
Napravite ovu fenomenalnu poslasticu po receptu Slobodana Radojičića iz Beča
JOVANINA USKŠRNJA POGAČA MEKANA KAO OBLAK Vazdušasta i mirisna, za pravo zadovoljstvo
Napravite ovu mirisnu pogaču po receptu Jovane Ivanović iz sela Globoder, kod Kruševca.
ANDRIJANINA TORTA OD PALAČINKI SE TOPI U USTIMA Zbog izgleda će je najviše voleti deca
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Andrijane Bajić iz Užica
POSNI BEŠAMEL SOS Ni malo ne zaostaje za originalom, a daje čar svakom jelu
Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
Komentari (0)