Marinirana azijska piletina: Recept koji je oduševio ljubitelje egzotičnih ukusa
Ako ste ljubitelj azijske kuhinje, egzotičnih i neobičnih ukusa ovaj recept vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim
Marinirana azijska piletina
Sastojci:
- 1 šoljica sočiva
- 2 šoljice seckanog crvenog luka
- 5 čenova belog luka
- 1 kašika rendanog svežeg đumbira
- 1 šoljica rendane šargarepe
- 1 šoljica paradajza
- 1 kašičica soli
- 2 kašike ulja
- 1/2 veze peršuna
- 800 g pilećeg belog mesa
- 3 kašike ulja
- 3 kašike slatke paprike
- 2 kašičice kumina
- 1 kašičica kurkume
- 1/2 kašičice karanfilića u prahu
- so, biber
- ulje
Priprema:
Premažite meso miksom začina, začinite solju i ostavite pola sata da se marinira. Na ulju propržite seckane crni i beli luk, šargarepu i rendani đumbir. Dodajte sočivo i šoljicu seckanog paradajza i so, dolijte vodu i pustite da provri. Dodajte peršun i kuvajte 30 minuta. Na vrelom ulju pecite meso sa svake strane po osam minuta, a potom stavite u rernu na 220 stepeni i pecite još 15 minuta. Poslužite sa sočivom kao prilogom.
ZDRAVA I UKUSNA SALATA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Po receptu voditeljke Ane Radulović
Ana Radulović, voditeljka Elite na RTV Pinku, karijeru je započela kao model. Svojim atraktivnim izgledom privlači pažnju gde god da se pojavi. Supruga zvezde Granda, pevača Mirčeta Radulovića, i majka Konstantina vodi računa o svom izgledu i pazi šta jede. Primer je i ova ukusna salata koju redovno pravi.
RAŽANI HLEB Od 2 vrste brašna, ukus je čista fantazija
Služite ga vrućeg ili hladnog, samostalno ili uz prilog po želji.
HRONO HLEB OD 3 VRSTE BRAŠNA Zdrav i ukusan, zagrejaće vam dušu i telo, a savršen je i hladan
Pravi se bez belog brašna i kvasca i biće svež danima, a zdrav je i ukusan.
SMUTI OD BANANE Brz i lagan doručak za dane kada ste u žurbi, potrebno je samo 3 sastojka
Zdrav doručak sa ovsenim pahuljicama razbudiće vas očas posla, a preukusan je i nemorate da brojite kalorije.
PEČENE JABUKE SA CIMETOM Zdravi slatkiš koji osvaja na prvi zalogaj, pravićete ga stalno
Ako želite da napravite nešto slatko, imamo predlog za vas. Napravite pečene jabuke, gotove su začas a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)