NAPRAVITE OBROK SALATU Povrće i pohovana piletina čine savršeno jelo
Za ovu salatu je potrebno odvojiti malo vremena, ali nećete se pokajati.
Sastojci:
4 pileća bataka
2 jaja
70 g prezli
70 g brašna
4-5 listova zelene salate
1 kašika jabukovog sirćeta
1 kašičica senfa
so i biber
Priprema:
Odvojite meso od kostiju, skinite kožicu i isecite na manje komade. Posolite, pobiberite po ukusu i ostavite da stoji pola sata. U činiji umutite senf i sirće sa 2-3 kašike mlake vode. Umutite jaja, a brašno i prezle sipajte u posebne tanjire. Meso uvaljajte prvo u brašno, pa u jaja i na kraju u prezle. Pržite ga u zagrejanom tiganju sa malo ulja desetak minuta. Kad dobije meso zlatno-braon boju sa svih strana izvadite na papirni ubrus da se ocedi masnoća. Pomešajte zelenu salatu sa mešavinom od sirćeta i senfa i stavite na tanjir. Odozgo stavite meso. Po želji dodajte paradajz.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RUČAK ZA 30 MINUTA Pileći bataci u sosu od paradajza, sočno meso pikantnog ukusa
Piletina se najčešće priprema za ručak, a ovo je jedan od brzih recepata za ukusan obrok.
KAO IZ RESTORANA Sendvič sa hrskavom piletinom i kačkavaljem, super doručak ili obrok za poneti
Sendvič možete pripremiti uveče i staviti u frižider do sutradan.
OBROK SALATA Pravi se od piletine, jede hladna i možete je poneti na posao
Ukusna salata od mesa, povrća i testenine.
PITA IZ TIGANJA Zdravo jelo koje se spremi očas posla, a ima fantastičan ukus!
Za pitu iz tiganja potrebno je da odvojite samo malo vremena.
ZDRAVA I UKUSNA SALATA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Po receptu voditeljke Ane Radulović
Ana Radulović, voditeljka Elite na RTV Pinku, karijeru je započela kao model. Svojim atraktivnim izgledom privlači pažnju gde god da se pojavi. Supruga zvezde Granda, pevača Mirčeta Radulovića, i majka Konstantina vodi računa o svom izgledu i pazi šta jede. Primer je i ova ukusna salata koju redovno pravi.
RAŽANI HLEB Od 2 vrste brašna, ukus je čista fantazija
Služite ga vrućeg ili hladnog, samostalno ili uz prilog po želji.
HRONO HLEB OD 3 VRSTE BRAŠNA Zdrav i ukusan, zagrejaće vam dušu i telo, a savršen je i hladan
Pravi se bez belog brašna i kvasca i biće svež danima, a zdrav je i ukusan.
SMUTI OD BANANE Brz i lagan doručak za dane kada ste u žurbi, potrebno je samo 3 sastojka
Zdrav doručak sa ovsenim pahuljicama razbudiće vas očas posla, a preukusan je i nemorate da brojite kalorije.
PEČENE JABUKE SA CIMETOM Zdravi slatkiš koji osvaja na prvi zalogaj, pravićete ga stalno
Ako želite da napravite nešto slatko, imamo predlog za vas. Napravite pečene jabuke, gotove su začas a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)