IDEJA ZA LAGANU VEČERU Riba na jednostavan način je i ukusna i lako zasiti
Cela porodica će se oduševiti.
Mediteranska riba
Sastojci:
1 kašika maslinovog ulja
2 šolje čeri paradajza
1/2 šolje maslina bez koštica
1 zelena paprika
4 čena belog luka
1 kašika semenki bundeve
500 g fileta oslića
2 kašike kapara
4 kašičice rendane korice pomorandže
Sok 1 pomorandže
so, biber
Priprema:
Rernu uključite da se greje na 220 stepeni, a vatrostalnu posudu namastite maslinovim uljem. Na dno posude poslažite iseckan paradajz, masline, papriku seckanu na štapiće, beli luk i semenke bundeve. Na
povrće poslažite komade ribe, pospite kaparima, pomorandžinom koricom, sokom od pomorandže, solju
i biberom. Pecite 30 minuta u zagrejanoj rerni. Poslužite uz pirinač, testeninu, hleb ili svežu salatu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TORTA BEZ PEČENJA Preukusna poslastica sa jagodama otopiće vaša čula
Laka je za pripremu.
SLAĐE, NAJSLAĐE Hladan desert od banane deca će odmah smazati!
Prolećna poslastica.
ORIGINALNI RECEPT Ćufte na mediteranski način su nešto najlepše
Prizivaju leto.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)