ORIGINALNI RECEPT Ćufte na mediteranski način su nešto najlepše
Prizivaju leto.
Ćufte mediteraneo
Sastojci:
600 g mlevenog mesa
1 jaje
1 parče hleba
1,25 dl mleka
1/2 vezice bosiljka
2 glavice crnog luka
4 čena belog luka
so, biber
1 kašika origana
2 kašike maslinovog ulja
1,5 dl slatkog crnog vina
600 g paradajza u komadima iz konzerve
125 g mocarele
Priprema:
Hleb potopite u mleko. Iseckajte bosiljak. Naseckajte crni i beli luk. Iscedite hleb, pa ga pomešajte s mesom, dodajte polovinu belog luka, so i biber i umešajte jaje. Vlažnim rukama formirajte loptice i ispržite ih na dobro zagrejanom ulju. Crni luk i preostalu količinu belog luka prodinstajte na masnoći, pa dodajte vino. Ostavite sos da se ukuva toliko da mu se količina prepolovi. Dodajte paradajz, origano, so i biber. Kuvajte još desetak minuta. Poređajte ćufte u vatrostalnu posudu, oko njih stavite komadiće mocarele, prelijte sosom od paradajza i zapecite u rerni. Poslužite s krompir-pireom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRESLATKE ĆUFTICE Zdrave kuglice od oslića pravićete svaki dan
Sve od ribe je uvek ukusno.
MESNE KNEDLE PO SVAČIJEM UKUSU Napravite ćuftice po bakinom receptu
Biće preukusne, verujte nam.
GURMANSKE LOPTICE ZA SVAČIJI UKUS Napravite ćufte od kobasica
Nije uopšte teško za napraviti.
ISPROBAN RECEPT Aromatične ćufte sa NANOM je ručak za sve gurmane
Uživajte u svakom zalogaju.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
PILEĆI MEDALJONI Hrskava i slasna užina koja se smaže u jednom zalogaju
Slasni i sočni, najbolje odmah stavite duplu meru.
TRIKOVI ZA SAVRŠENU PILETINU Napravite ovako i biće hrskava spolja, i mekana iznutra
Ako želite da piletina ispadne sočna, primenite ove jednostavne trikove iskusnih domaćica.
PALENTA SA SIROM Jednostavan doručak za jutra koja se pamte, kao iz bakine kuhinje
Pravi se brzo i lako, a zdrava je i ukusna.
AKO RADITE OVO KADA PRAVITE PALAČINKE BIĆE ŽILAVE Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama
Ako želite savršeno vazdušaste, mekane i ukusne palačinke, izbegnite sledeće greške.
Komentari (0)