Brz zdravi brauni, ovog puta napravljen od kinoe, banana i biljnog mleka SOČAN, NEODOLJIV, ZAVODLJIV
Kinoa može da se koristi u mnoštvu varijanti - slanim slatkim, za ručak, doručak ili veleru a sada briljira kao glavna zvezda deserta.
Čokoladni kinoa brauni
Sastojci:
1/2 šolje sirove kinoe
100 ml javorovog sirupa
50 g putera od lešnika (ili kikirikija)
50 g kakaoa
2 zrele banane
60 ml bademovog mleka (ili nekog drugog biljnog)
70 g čokolade ta kuvanje
1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
Kinou ostavite potopljene u vodi preko noći. Potom je procedite i isperite. Proceđenu kinou i sve ostale sastojke sem čokolade pomešajte u blenderu. U smesu umešajte iseckanu čokoladu. Prespite smesu u kalup obložen pek-papirom veličine 20x20cm i dodajte ako želite ostatak komadića čokolade. Pecite na 180 stepeni 20 minuta. Čačkalicom proverite da li je pečeno.
ZDRAVA I UKUSNA SALATA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Po receptu voditeljke Ane Radulović
Ana Radulović, voditeljka Elite na RTV Pinku, karijeru je započela kao model. Svojim atraktivnim izgledom privlači pažnju gde god da se pojavi. Supruga zvezde Granda, pevača Mirčeta Radulovića, i majka Konstantina vodi računa o svom izgledu i pazi šta jede. Primer je i ova ukusna salata koju redovno pravi.
RAŽANI HLEB Od 2 vrste brašna, ukus je čista fantazija
Služite ga vrućeg ili hladnog, samostalno ili uz prilog po želji.
HRONO HLEB OD 3 VRSTE BRAŠNA Zdrav i ukusan, zagrejaće vam dušu i telo, a savršen je i hladan
Pravi se bez belog brašna i kvasca i biće svež danima, a zdrav je i ukusan.
SMUTI OD BANANE Brz i lagan doručak za dane kada ste u žurbi, potrebno je samo 3 sastojka
Zdrav doručak sa ovsenim pahuljicama razbudiće vas očas posla, a preukusan je i nemorate da brojite kalorije.
PEČENE JABUKE SA CIMETOM Zdravi slatkiš koji osvaja na prvi zalogaj, pravićete ga stalno
Ako želite da napravite nešto slatko, imamo predlog za vas. Napravite pečene jabuke, gotove su začas a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)