NAPRAVITE SAMI PUTER OD KIKIRIKIJA Gotov je za 5 minuta, a oduševiće vas!

Trpeza/ V.V.

10:33

Slatki kutak 0

Kikiriki puter se može koristiti kao namaz za hleb, palačinke, kao i za kolače.

kikiriki puter
Shutterstock

Sastojci:

250 g oljuštenog neslanog kikirikija

2 kašičice maslinovog ulja

1 kašičica meda

Priprema:

Kikiriki prepecite u rerni na 170°C kratko, dok ne osetite miris kako se širi kuhinjom. Ostavite da se ohladi pa stavite u blender. Miksajte dok ne postane prah, pa nastavite dok ne počne da se stvara kremasta smesa. Dodajte maslinovo ulje i po potrebi kašičicu vode. Ponovno blendirajte, a na kraju začinite prstohvatom soli i kašičicom meda. Probate pa dodajte još soli ili meda, po potrebi. Blendirajte dok ne postane krem. Dobićete oko 250 grama kikiriki putera. Stavite ga u staklenu teglu, poklopite i držite u frižideru do sedam dana.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)

Loading