NAPRAVITE SAMI PUTER OD KIKIRIKIJA Gotov je za 5 minuta, a oduševiće vas!
Kikiriki puter se može koristiti kao namaz za hleb, palačinke, kao i za kolače.
Sastojci:
250 g oljuštenog neslanog kikirikija
2 kašičice maslinovog ulja
1 kašičica meda
Priprema:
Kikiriki prepecite u rerni na 170°C kratko, dok ne osetite miris kako se širi kuhinjom. Ostavite da se ohladi pa stavite u blender. Miksajte dok ne postane prah, pa nastavite dok ne počne da se stvara kremasta smesa. Dodajte maslinovo ulje i po potrebi kašičicu vode. Ponovno blendirajte, a na kraju začinite prstohvatom soli i kašičicom meda. Probate pa dodajte još soli ili meda, po potrebi. Blendirajte dok ne postane krem. Dobićete oko 250 grama kikiriki putera. Stavite ga u staklenu teglu, poklopite i držite u frižideru do sedam dana.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)