SAVRŠEN DORUČAK Domaći burek sa mesom od gotovih kora, gotov očas posla!
Mirišljavi burek biće na vašem stolu za manje od jedan sat.
Sastojci:
500 g kora za pitu
300 g mlevenog mesa
200 ml gazirane vode
100 ml ulja
2 jaja
1 čaša gustog jogurta
100 ml ulja
1 kesica praška za pecivo
So, biber, suvi biljni začin
Priprema:
Fil od mesa: crni luk sitno iseckati i propržiti na ulju da bude staklast. Dodati mleveno meso i dinstati 10 minuta. Dodati po ukusu so, biber i biljni začin.
Preliv: Umutiti jaja, dodati jogurt, ulje i prašak za pecivo, gaziranu vodu, sjediniti.
Ređanje: Kore podeliti na 3 grupe po 4 kore). U okruglu tepsiju poređati 4 kore jednu na drugu, da im krajevi prelaze sa strane i malo kore nagužvati. Kašikom sipati preliv. Staviti pola fila od mesa. Preko staviti zgužvane 4 kore, preliti prelivom od jogurta. Sipati ostatak fila od mesa. Ostale 4 kore takođe zgužvati, staviti preko mesa i ostatkom preliva preliti. Kore koje vire van tepsije vratiti unutra, preko pite. Ako je ostalo preliva, sipati odozgo. U zagrejanoj rerni na 200 stepeni peći oko 30 minuta.
Možda vas zanima:
SLASNI BUREK SA MLEVENIM MESOM Pravi raj za nepca, uzećete parče više
Sočan i slasan, prste da poližete.
BUREK SA MESOM Savršen za svako doba dana,a odlično ide uz jogurt
Hrskavih kora i sočnog nadeva, ni malo ne zaostaje za onim kupovnim.
BUREK SA MESOM Za savršen početak dana, a još bolji od kupovnog
Sočan i slasan, za pravo zadovoljstvo.
ŠARENI BUREK SA MESOM Ako volite onaj kupovni, ovaj ćete da obožavate
Mnogima je kupovni burek omiljeni izbor za doručak. Napravite domaći burek sa mesom i bićete oduševljeni. Spoj hrskavih kora sa sočnim filom od mesa, raj je za nepca.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)