POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI UŠTIPCI
Sastojci:
– 300 g brašna
– 250 ml kisele vode
– 1 kašičica soli
– 1 kašičica šećera
– 1 kesica suvog kvasca ili pola kocke svežeg
– 2 kašike ulja
– Ulje za prženje
Priprema:
Najpre u manjoj činiji razmutite kvasac sa šećerom i malo mlake vode, pa ostavljate par minuta da se aktivira. U većoj činiji sjedinite brašno i so, pa ulivate kiselu vodu, ulje i nadošli kvasac. Mešate varjačom dok ne dobijete mekano, lepljivo testo. Po potrebi dodajete još malo brašna, ali vodite računa da testo ostane meko.
Kada sjedinite smesu, pokrivate je krpom i ostavljate oko pola sata da odmori i malo naraste. U dubokoj šerpi zagrevate ulje na srednjoj temperaturi. Kašiku umočite u vodu pa njome zahvatate komade testa i spuštate ih direktno u ulje. Pržite uštipke dok ne porumene sa svih strana, pa ih vadite na ubrus da upiju višak masnoće.
Uštipke poslužujete tople, uz posni ajvar, tofu namaz, masline ili salatu. Mekani su, vazdušasti i idealni za brz posni doručak ili večeru.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Posne piroške iz rerne: Brze, zdrave i neodoljivo mekane
Idealne su za posnu večeru, užinu ili druženje uz čaj, a najlepše od svega je što nestaju sa tanjira brže nego što se ispeku
Komentari (0)