BAKIN KOLAČ SA VIŠNJAMA Proveren recept s merama na kašiku, uvek uspe!
Brzi kolač koji svi vole.
Sastojci:
300-400 g odleđenih višanja
4 jaja
10 kašika šećera
16 kašika jogurta
16 kašika brašna
14 kašika ulja
1 prašak za pecivo
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Umutiti cela jaja sa šećerom, dodati jogurt, ulje i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Masu sipati u podmazan i brašnom posut pleh, i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 10 minuta. Izvaditi, rasporediti očišćene i oceđene višnje i vratiti u rernu. Peći još 20 minuta. Čačkalicom proveriti da li je kolač unutra pečen. Gotov hladan kolač posuti šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BEZ TRUNKE BRAŠNA! Preliven čokoladni kolač sa orasima i lešnicima
Kolač možete da pečete u plehu i sečete na kocke, ako nemate kalup za kuglof.
Bakin kolač sa sosom od jabuka: Nećete verovati, pravi se samo za 7 minuta!
Bakin kolač s jabukama i cimetom postao je hit, jer je gotov za nekoliko minuta,
BAKIN KOLAČ Recept za najmekše vafle na svetu koje unuci obožavaju!
Možete ih mazati džemom, kremom ili jesti uz čaj i kafu.
ROLAT MAČJE OČI Starinski kolač sa bananom i ukusnim kremom koji se prosto topi u ustima!
Mačje oči je jedan od najukusnijih kolača sa bananom i veoma je izdašan.
NEĆE UPITI NI KAP ULJA Starinski recept za uštipke bez jaja, zbog jednog dodatka imaju savršen ukus
U duboku posudu dodajte brašno, so, rakiju, šećer i mlaku vodu, pa zamestite testo
BAKINA PROJA Ukus će vas odmah vratiti u detinjstvo, bolji recept ne postoji
Ispečenu proju lagano poprskajte vodom...
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
Komentari (0)