MIRIŠLJAVE, MEKANE i POTPUNO NEODOLJIVE Zemičke od bundeve koje će vam postati omiljene
Zemičke koje se prave sa pireom od bundeve imaju poseban ukus i aromu.
Sastojci:
3 šolje (od 250 ml) brašna
1 šolja pirea od bundeve
1 šolja toplog mleka
50 g istopljenog margarina
1 kašičica suvog kvasca
1 kašičica soli
2 kašičice šećera
2 jaja
Za premaz:
1 jaje
1 kašika hladne vode
Priprema:
Napravite pire od bundeve tako što ćete je očisititi, skuvati i izgnječiti viljuškom. U činiji pomešajte brašno, kvasac, so i šećer. Dodajte jaja, istopljen margarin, bundevu, mleko i mikserom sjedinite najmanjom brzinom. Zatim pojačajte brzinu i mutite dok ne dobijete glatko testo. Napravite loptu, namažite je uljem, pokrijte činiju i ostavite jedan sat na toplom da naraste. Napravite oko 30 loptica. Poređajte ih u dva pleha podmazana uljem i ostavite da nadođu pola sata. Nožem zasecite odozgo u “x” i namažite umućenim jajetom koje ste pomešali s vodom. Po želji pospite golicom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, odnosno dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SLATKO, BRZO, JEFTINO I ZDRAVO! Recept od 4 sastojka iz svake kuhinje za fantastičan dezert!
Možda vas zanima:
DOMAĆE ZEMIČKE ZA SENDVIČE Vazdušaste i mekane kao duša!
Pecivo koje možete koristiti za pravljenje sendviča ili ga jesti umesto hleba.
KOMPLETAN OBROK Domaće lepinjice punjene šunkom, kačkavaljem i pečurkama
Mirišljavo punjeno pecivo je idealan doručak.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
DOMAĆE VANILICE Prave se uz pomoć jednog važnog sastojka, a najbolje su kad odstoje!
Bake su govorile da vanilice moraju biti napravljene sa svinjskom mašću, jer će se samo tako topiti u ustima
Komentari (0)