MIRIŠLJAVE, MEKANE i POTPUNO NEODOLJIVE Zemičke od bundeve koje će vam postati omiljene

Trpeza/ V.V.

08:00

Bakina vanglica 0

Zemičke koje se prave sa pireom od bundeve imaju poseban ukus i aromu.

MIRIŠLJAVE, MEKANE i POTPUNO NEODOLJIVE Zemičke od bundeve koje će vam postati omiljene
Shutterstock

Sastojci:

3 šolje (od 250 ml) brašna

1 šolja pirea od bundeve

1 šolja toplog mleka

50 g istopljenog margarina

1 kašičica suvog kvasca

1 kašičica soli

2 kašičice šećera

2 jaja

Za premaz:

1 jaje

1 kašika hladne vode

Priprema:

Napravite pire od bundeve tako što ćete je očisititi, skuvati i izgnječiti viljuškom. U činiji pomešajte brašno, kvasac, so i šećer. Dodajte jaja, istopljen margarin, bundevu, mleko i mikserom sjedinite najmanjom brzinom. Zatim pojačajte brzinu i mutite dok ne dobijete glatko testo. Napravite loptu, namažite je uljem, pokrijte činiju i ostavite jedan sat na toplom da naraste. Napravite oko 30 loptica. Poređajte ih u dva pleha podmazana uljem i ostavite da nadođu pola sata. Nožem zasecite odozgo u “x” i namažite umućenim jajetom koje ste pomešali s vodom. Po želji pospite golicom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, odnosno dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

SLATKO, BRZO, JEFTINO I ZDRAVO! Recept od 4 sastojka iz svake kuhinje za fantastičan dezert!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading