MIRIŠLJAVE, MEKANE i POTPUNO NEODOLJIVE Zemičke od bundeve koje će vam postati omiljene
Zemičke koje se prave sa pireom od bundeve imaju poseban ukus i aromu.
Sastojci:
3 šolje (od 250 ml) brašna
1 šolja pirea od bundeve
1 šolja toplog mleka
50 g istopljenog margarina
1 kašičica suvog kvasca
1 kašičica soli
2 kašičice šećera
2 jaja
Za premaz:
1 jaje
1 kašika hladne vode
Priprema:
Napravite pire od bundeve tako što ćete je očisititi, skuvati i izgnječiti viljuškom. U činiji pomešajte brašno, kvasac, so i šećer. Dodajte jaja, istopljen margarin, bundevu, mleko i mikserom sjedinite najmanjom brzinom. Zatim pojačajte brzinu i mutite dok ne dobijete glatko testo. Napravite loptu, namažite je uljem, pokrijte činiju i ostavite jedan sat na toplom da naraste. Napravite oko 30 loptica. Poređajte ih u dva pleha podmazana uljem i ostavite da nadođu pola sata. Nožem zasecite odozgo u “x” i namažite umućenim jajetom koje ste pomešali s vodom. Po želji pospite golicom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, odnosno dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SLATKO, BRZO, JEFTINO I ZDRAVO! Recept od 4 sastojka iz svake kuhinje za fantastičan dezert!
Možda vas zanima:
DOMAĆE ZEMIČKE ZA SENDVIČE Vazdušaste i mekane kao duša!
Pecivo koje možete koristiti za pravljenje sendviča ili ga jesti umesto hleba.
KOMPLETAN OBROK Domaće lepinjice punjene šunkom, kačkavaljem i pečurkama
Mirišljavo punjeno pecivo je idealan doručak.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)