POPARA IZ RERNE Starinski doručak kakav su jele naše bake i deke
Ukusan doručak od starog hleba i sira.

Sastojci:
5 kriški starog hleba
200 ml pavlake za kuvanje
1 čaša (180 g) jogurta
100 g tvrdog sira
30 g margarina
50 g rendanog kačkavalja
Priprema:
Hleb iseckati na kockice i poređati u uljem podmazan pleh. Sjediniti pavlaku za kuvanje i jogurt, preliti kockice hleba i ostaviti da stoji 10 minuta. Odozgo rasporediti sir i staviti margarin. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15-20 minuta. Izvaditi, posuti rendanim kačkavaljem i vratiti posudu u rernu na 5 minuta koliko samo da se kačkavalj otopi.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:

ISKORISTITE OSTATKE OD JUČE Napravite zapečeni hleb sa belim lukom i kačkavaljem, svi će biti oduševljeni!
Večera ili doručak koji su spremni za 20 minuta.

JEFTIN DORUČAK Iskoristite stari hleb da napravite poparu koja se peče u rerni
Svima će se dopasti.

NEMA BRŽEG DORUČKA Prženi sendvič sa jednim sastojkom daje snagu za sve obaveze
Sendvič možete zagrejati u tiganju ili tosteru.
PITA OD STAROG HLEBA Za 20 minuta imate spreman jeftin, a ukusan obrok
Umesto šunkarice možete da stavite parizer, slaninu ili kombinujte ostatke suhomesnatog koje imate u frižideru. Umesto kačkavalja može sir.

PITA SA BLITVOM I SIROM Sočno predjelo zasitiće vas u trenu, a priprema nije teška
Najbolje služite uz šolju jogurta.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Mirisni klasik na drugačiji način, ukusa koji govori 1000 reči
Ako volite klasičnu lenju pitu, ovu sa šljivama ćete obožavati.

POTKOVICE Prhki kolači iz bakine kuhinje koji se tope u ustima
Slatki i neodoljivi, savršeni za svečanu trpezu.

STARINSKA CICVARA Prepuna sira i kajmaka, savršena za doručak
Pravi se lako, a držaće vas dugo sitim.

PROJA NA VODI Ukusna i zasitna, a mekana i sutradan
Najbolje služite uz sojin jogurt ili svežu salatu.
Komentari (0)