CELA KUĆA ĆE MIRISATI Riblju čorbu po bakinom receptu tražićete još
Jelo na kašiku koje je nesvakidašnje.
Riblja čorba
Sastojci:
700 g oslića
2 glavice crnog luka
1 šargarepa
3 lista lovora
2 kašike suvog začina
1 štap celera
peršun
so, biber
Priprema:
Skuvajte oslić sa lovorovim listom. Kada se meso ribe bude odvajalo od kostiju, prospite vodu i ostavite oslić da se prohladi taman toliko da se može skinuti koža. U 300 ml tople vode sipajte suvi začin, pola kašike mlevenog bibera pa ostavite sa strane. Povremeno promešajte da se ne stvore grudvice. Prodinstajte seckani crni luk, pa mu dodajte rendanu šargarepu i celer, kao i seckani peršun. Postepeno pomalo dodajte vodu. Dodajte povrću i ribu i dinstajte sve oko 10 minuta. Posle toga dodajte oko tri litre vode i razmućeni biber sa suvim začinom. Kada provri, smanjite temperaturu, pa posle nekoliko minuta isključite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TOTALNO NEOBIČNO JELO Napravite večeru da se svi raspamete - riba u testu!
Sigurno je da ovako nešto niste probali.
JEDITE IH SA SOSOM PO ŽELJI Prekrasni kroketi od ribe oduševiće i klince!
Oblika mogu da budu koji želite.
UŽIČANI JE SPREMAJU BAŠ OVAKO Nesvakidašnji način da pripremite NAJUKUSNIJU pastrmku po ovom receptu
Probajte i uverićete se.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)