CELA KUĆA ĆE MIRISATI Riblju čorbu po bakinom receptu tražićete još
Jelo na kašiku koje je nesvakidašnje.
Riblja čorba
Sastojci:
700 g oslića
2 glavice crnog luka
1 šargarepa
3 lista lovora
2 kašike suvog začina
1 štap celera
peršun
so, biber
Priprema:
Skuvajte oslić sa lovorovim listom. Kada se meso ribe bude odvajalo od kostiju, prospite vodu i ostavite oslić da se prohladi taman toliko da se može skinuti koža. U 300 ml tople vode sipajte suvi začin, pola kašike mlevenog bibera pa ostavite sa strane. Povremeno promešajte da se ne stvore grudvice. Prodinstajte seckani crni luk, pa mu dodajte rendanu šargarepu i celer, kao i seckani peršun. Postepeno pomalo dodajte vodu. Dodajte povrću i ribu i dinstajte sve oko 10 minuta. Posle toga dodajte oko tri litre vode i razmućeni biber sa suvim začinom. Kada provri, smanjite temperaturu, pa posle nekoliko minuta isključite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TOTALNO NEOBIČNO JELO Napravite večeru da se svi raspamete - riba u testu!
Sigurno je da ovako nešto niste probali.
JEDITE IH SA SOSOM PO ŽELJI Prekrasni kroketi od ribe oduševiće i klince!
Oblika mogu da budu koji želite.
UŽIČANI JE SPREMAJU BAŠ OVAKO Nesvakidašnji način da pripremite NAJUKUSNIJU pastrmku po ovom receptu
Probajte i uverićete se.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)