NAPRAVITE PROJU NA UŽIČKI NAČIN Ukusno jelo koje može da se jede i za doručak

Slobodanka Ćorić

06:57

Bakina vanglica 0

Savršeno za doručak sa jogurtom

proja sa sirom
Shutterstock

Sastojci:

  • 500 grama kukuruznog brašna
  • 250 grama starijeg kajmaka
  • 250 grama masti
  • 6 jaja
  • 1 litar mleka
  • 10 grama kvasca

Priprema

Razmutiti 200 grama masti i kajmak, dodati umućena jaja i ostaviti to na stranu. Rastopiti kvasac u malo mlakog mleka i pomešati ga u jednom loncu s preostalim mlakim mlekom. Staviti lonac na šporet i polako sipati u mleko kukuruzno brašno, mešajući neprestano sve dok masa ne postane gusta kao za kačamak. Skloniti lonac sa šporeta, dodati u kačamak izmućena jaja, mast i kajmak i sve dobro izmešati. Ovu masu sipati u sud namazan mašću tako da bude pun samo 2/3. Peći u dobro zagrejanoj rerni 30-tak minuta.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading