DOMAĆA BELA ČORBA Jednostavna za pripremu, a može da zameni kompletan obrok

Jelena Vukelić

15:06

Bakina vanglica 0

Čorba zaista može da se napravi na milion načina, sa sastojcima koje vi najviše volite. Nema sumnje da svako može da napravi fino čorbicu samo ako prati svoj ukus. Pa ipak, priprema čorbe zahteva i malo veštine, kao i svako drugo jelo, ni priprema dobre čorbe nije jednostavna

DOMAĆA BELA ČORBA Jednostavna za pripremu, a može da zameni kompletan obrok
Shutterstock

Potrebni sastojci za pripremu:

50 mililitara ulja
500 grama pilećeg belog mesa
1 glavica crnog luka
1 veća šargarepa
1 paškanat
1 komad celera
1 koren peršuna
1 veći krompir
1.5 litar vode
1 jaje
1 čaša kisele pavlake
So, peršun, suvi začin i biber po ukusu

Način pripreme:

Belo meso isecite na manje kocke. Crni luk iseckajte što sitnije, a ja, kako bi zaobišli suze, češće koristite blender. Na taj način se baš dobro usitni, a nema seckanja i slično, samo pranje posude kasnije.

Ostalo povrće očistite pa takođe isecite na manje kocke.

U odgovarajućoj šerpici, zagrejte ulje pa najpre dinstajte luk i meso. Uz mešanje kako ne bi zagorelo. Kada luk i meso omeknu, dodajte ostalo pripremljeno povrće, i takođe uz mešanje dinstajte još 1-2 minuta.

Postepeno dodajte vodu uz mešanje takodje, i ostavite da se čorbica dalje kuva na umerenoj temperaturi. Kada svo povrće omekne, takođe i meso, čorbica je gotova. Tada pripremite zapršku.

Umutite jaje i pavlaku, pa dodajte kašiku čorbe i ponovo umutite da se sjedine. Na taj način se jaje neće skuvati odmah čim sipate u čorbu, pa će zaprška izgledati dosta lepše. Dakle, zapršku od jaja i pavlake postepeno sipajte u čorbu, uz mešanje da se ravnomerno rasporedi i sjedini sa ostalim sastojcima.

Na kraju dodajte začine po ukusu, a ja najčešće dodam pomenute. Dobro promešajte, ostavite čorbicu da se ukrčka još 3-5 minuta, pa sklonite sa ringle. Poslužite toplo, a po želji možete dodati i par kapi soka od limuna u tanjir.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading