DOMAĆA BELA ČORBA Jednostavna za pripremu, a može da zameni kompletan obrok
Čorba zaista može da se napravi na milion načina, sa sastojcima koje vi najviše volite. Nema sumnje da svako može da napravi fino čorbicu samo ako prati svoj ukus. Pa ipak, priprema čorbe zahteva i malo veštine, kao i svako drugo jelo, ni priprema dobre čorbe nije jednostavna
Potrebni sastojci za pripremu:
50 mililitara ulja
500 grama pilećeg belog mesa
1 glavica crnog luka
1 veća šargarepa
1 paškanat
1 komad celera
1 koren peršuna
1 veći krompir
1.5 litar vode
1 jaje
1 čaša kisele pavlake
So, peršun, suvi začin i biber po ukusu
Način pripreme:
Belo meso isecite na manje kocke. Crni luk iseckajte što sitnije, a ja, kako bi zaobišli suze, češće koristite blender. Na taj način se baš dobro usitni, a nema seckanja i slično, samo pranje posude kasnije.
Ostalo povrće očistite pa takođe isecite na manje kocke.
U odgovarajućoj šerpici, zagrejte ulje pa najpre dinstajte luk i meso. Uz mešanje kako ne bi zagorelo. Kada luk i meso omeknu, dodajte ostalo pripremljeno povrće, i takođe uz mešanje dinstajte još 1-2 minuta.
Postepeno dodajte vodu uz mešanje takodje, i ostavite da se čorbica dalje kuva na umerenoj temperaturi. Kada svo povrće omekne, takođe i meso, čorbica je gotova. Tada pripremite zapršku.
Umutite jaje i pavlaku, pa dodajte kašiku čorbe i ponovo umutite da se sjedine. Na taj način se jaje neće skuvati odmah čim sipate u čorbu, pa će zaprška izgledati dosta lepše. Dakle, zapršku od jaja i pavlake postepeno sipajte u čorbu, uz mešanje da se ravnomerno rasporedi i sjedini sa ostalim sastojcima.
Na kraju dodajte začine po ukusu, a ja najčešće dodam pomenute. Dobro promešajte, ostavite čorbicu da se ukrčka još 3-5 minuta, pa sklonite sa ringle. Poslužite toplo, a po želji možete dodati i par kapi soka od limuna u tanjir.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)