KAD SE ZAŽELITE JELA NA KAŠIKU Lovački kelj, iako be mesa, zameniće vam ceo obrok
Ukoliko na pijaci naiđete na kelj, ne propustite da od njega napravite ovu ukusnu čorbicu s keljom i vrganjima.
Lovački kelj
Sastojci:
900 g kelja
200 g vrganja
100 g suve slanine
2 luka
2 čena belog luka
2 dl crnog vina
1 dl mleka
2 kašike pavlake
2 kašike brašna
1 kašika lista celera
maslac
biber so
Prriprema:
Kelj očistite, operite i isecite na rezance. Stavite u posoljenu ključalu vodu i kuvajte 15 minuta, a zatim ocedite. Vrganje očistite, operite i isecite na tanke kriške. Na zagrejanom puteru propržite slaninu iseckanu na kockice, dodajte seckani crni i beli luk, zatim isečene vrganje, pa sve zajedno kratko dinstajte. Zatim u dinstane vrganje dodajte oceđeni kelj, zalijte vinom i vodom, posolite i pobiberite. Kuvajte na srednjoj vatri dok sve potpuno ne omekša. Tokom kuvanja po potrebi dolijte malo vrele vode. U gotovo jelo dodajte brašno pomešano sa mlekom i zajedno kuvajte još 5 minuta, pa umešajte pavlaku i pospite iseckanim listovima celera.
BAKINA PROJA Ukus će vas odmah vratiti u detinjstvo, bolji recept ne postoji
Ispečenu proju lagano poprskajte vodom...
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
Komentari (0)