PROJA OD PALENTE Toliko mekana i ukusna da ne možeš da prestaneš da jedeš!
Najlepši doručak.
Sastojci:
3 jajeta
3 čaše palente
1 čaša jogurta
1 čaša brašna
1 čaša kisele vode
1/2 čaše ulja
200 g sira
1 kesica praška za pecivo
Priprema:
Umutiti jaja pa dodati jogurt i još malo mutiti. Dodati palentu, prašak za pecivo, brašno. Preko sipati kiselu vodu i ulje, pa izmešati kašikom da se smesa izjednači. Dodati 200 grama usitnjenog sira. Smesu sipati u podmazan pleh i odozgo pobacati ostatak sira. Staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni i kada se zapeče smanjiti na 150 stepeni i peći dok proja ne dobije smeđu boju.
Možda vas zanima:
KUKURUZNA ZLEVANKA JE LAŽNA PROJA Ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Za razliku od proje koristi se kisela pavlaka i mleko.
MAFINI OD KROMPIRA SAVRŠENI ZA BRZI DORUČAK Gotovi očas posla, a nema ko ih ne voli
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
GOTOVO ZA 25 MINUTA, A ZAISTNO I LAGANO ZA DORUČAK Recept za jutarnju proju koja se pravi očas posla + momentalno se topi u ustima
Brza je, jednostavna i zasitna – odlična ako nemate vremena za dugotrajno spremanje doručka.
PROJA SA SIROM SA MERAMA "NA ČAŠE"Po receptu za početnike, a svi je vole
Sočna i mekana kao duša, samo dodajte šolju jogurta.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
ZAMESITE ZA TOPLINU DOMA Priganice, toliko savršene, da niko ne mari za dijetu kad ih proba
Jednostavno, prženo testo i spadaju u sam vrh crnogorskih jela na koje su veoma ponosni
Komentari (0)