PROJA OD PALENTE Toliko mekana i ukusna da ne možeš da prestaneš da jedeš!
Najlepši doručak.
Sastojci:
3 jajeta
3 čaše palente
1 čaša jogurta
1 čaša brašna
1 čaša kisele vode
1/2 čaše ulja
200 g sira
1 kesica praška za pecivo
Priprema:
Umutiti jaja pa dodati jogurt i još malo mutiti. Dodati palentu, prašak za pecivo, brašno. Preko sipati kiselu vodu i ulje, pa izmešati kašikom da se smesa izjednači. Dodati 200 grama usitnjenog sira. Smesu sipati u podmazan pleh i odozgo pobacati ostatak sira. Staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni i kada se zapeče smanjiti na 150 stepeni i peći dok proja ne dobije smeđu boju.
Možda vas zanima:
KUKURUZNA ZLEVANKA JE LAŽNA PROJA Ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Za razliku od proje koristi se kisela pavlaka i mleko.
MAFINI OD KROMPIRA SAVRŠENI ZA BRZI DORUČAK Gotovi očas posla, a nema ko ih ne voli
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
GOTOVO ZA 25 MINUTA, A ZAISTNO I LAGANO ZA DORUČAK Recept za jutarnju proju koja se pravi očas posla + momentalno se topi u ustima
Brza je, jednostavna i zasitna – odlična ako nemate vremena za dugotrajno spremanje doručka.
PROJA SA SIROM SA MERAMA "NA ČAŠE"Po receptu za početnike, a svi je vole
Sočna i mekana kao duša, samo dodajte šolju jogurta.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)