PROJA OD PALENTE Toliko mekana i ukusna da ne možeš da prestaneš da jedeš!
Najlepši doručak.
Sastojci:
3 jajeta
3 čaše palente
1 čaša jogurta
1 čaša brašna
1 čaša kisele vode
1/2 čaše ulja
200 g sira
1 kesica praška za pecivo
Priprema:
Umutiti jaja pa dodati jogurt i još malo mutiti. Dodati palentu, prašak za pecivo, brašno. Preko sipati kiselu vodu i ulje, pa izmešati kašikom da se smesa izjednači. Dodati 200 grama usitnjenog sira. Smesu sipati u podmazan pleh i odozgo pobacati ostatak sira. Staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni i kada se zapeče smanjiti na 150 stepeni i peći dok proja ne dobije smeđu boju.
Možda vas zanima:
OMILJENO JELO KOD SRBA Proja od mladog luka i sira, zdrav i jeftin obrok
Domaćica znaju koliko je lako spremiti ovaj fenomenalni obrok
PROJA OD PALENTE Mekana i ukusna, ne možeš da prestaneš da jedeš!
Doručak koji se brzo pravi, a odlično zasiti.
NAJPOPULARNIJE JELO KOD SRBA Proja od mladog luka i sira, zdrav i jeftin obrok
Domaćica znaju koliko je lako spremiti ovaj fenomenalni obrok
PO BAKINOM RECEPTU Starinska proja sa blitvom, uvek se traži parče više!
Kada ne znate šta da spremite za doručak ili večeru, ovo je najbrže rešenje, a može se jesti i sutradan.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)