BOGATO ČORBASTO JELO Recept koji nam dolazi iz Slovačke TOPI kilograme
Oduševićete se!
Čorba od kiselog kupusa
Sastojci:
500 g suvog mesa (rebra, lopatica...)
500 g kiselog kupusa
20 g suvih vrganja
10 zrna bibera
1 kašika maslaca
1 glavica luka
2 čena belog luka
1/2 kašičice kima
2 kašičice mlevene paprike
2 kobasice
malo pavlake (za posluživanje)
Priprema:
Suvo meso stavite u lonac i ulijte vode toliko da ga u potpunosti prekrije. Stavite da se kuva otprilike sat vremena. Pečurke prelijte vrućom vodom i ostavite da se hidriraju 15-20 minuta. Nakon otprilike sat vremena kuvanja, meso izvadite iz vode, skinite s kosti i isecite na veličine zalogaja, pa vratite nazad u vodu. Na malo maslaca propržite luk da omekša. Dodajte mu protisnuti beli luk, kim i papriku, pa dobro pomešajte. Propržite još koji minut (pazite da vam se paprika ne prepeče jer onda nije fi na), pa ubacite i kiseli kupus i
na srednjoj vatri dinstajte 10 minuta. Čitavu smesu s kupusom, zajedno s hidriranim pečurkama i vodom u kojoj su bile potopljene, dodajte mesu. Dodajte i isečene kobasice i biber, pa kuvajte na slaboj vatri oko 45 minuta. Po potrebi dolevajte još vode. Kad meso i kupus omekšaju, čorba je gotova. Servirajte je sa kašikom
pavlake.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KO MOŽE ČOKOLADI DA ODOLI? Kremasto zadovoljstvo koji će oduševiti ukućane
Zaista se lako pravi.
SUPA KOJE DUŠU GREJE Napravite topao obrok po bakinom receptu
Jelo na kašiku koje je uvek omiljeno.
NEODOLJIVE LJUTE ŠPAGETE Pripremite najukusniji obrok za celu porodicu
Oboriće vas s nogu.
KARBONARU SVI VOLIMO Pripremljene špagete na ovaj način otopiće vaša nepca
Prosto, a tako ukusno.
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
RASKOŠNA ESTERHAZI TORTA BEZ KONKURENCIJE Vredna svakog trenutka pravljenja
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)