BOGATO ČORBASTO JELO Recept koji nam dolazi iz Slovačke TOPI kilograme
Oduševićete se!

Čorba od kiselog kupusa
Možda vas zanima:

KO MOŽE ČOKOLADI DA ODOLI? Kremasto zadovoljstvo koji će oduševiti ukućane
Zaista se lako pravi.

SUPA KOJE DUŠU GREJE Napravite topao obrok po bakinom receptu
Jelo na kašiku koje je uvek omiljeno.

NEODOLJIVE LJUTE ŠPAGETE Pripremite najukusniji obrok za celu porodicu
Oboriće vas s nogu.

KARBONARU SVI VOLIMO Pripremljene špagete na ovaj način otopiće vaša nepca
Prosto, a tako ukusno.
Sastojci:
500 g suvog mesa (rebra, lopatica...)
500 g kiselog kupusa
20 g suvih vrganja
10 zrna bibera
1 kašika maslaca
1 glavica luka
2 čena belog luka
1/2 kašičice kima
2 kašičice mlevene paprike
2 kobasice
malo pavlake (za posluživanje)
Priprema:
Suvo meso stavite u lonac i ulijte vode toliko da ga u potpunosti prekrije. Stavite da se kuva otprilike sat vremena. Pečurke prelijte vrućom vodom i ostavite da se hidriraju 15-20 minuta. Nakon otprilike sat vremena kuvanja, meso izvadite iz vode, skinite s kosti i isecite na veličine zalogaja, pa vratite nazad u vodu. Na malo maslaca propržite luk da omekša. Dodajte mu protisnuti beli luk, kim i papriku, pa dobro pomešajte. Propržite još koji minut (pazite da vam se paprika ne prepeče jer onda nije fi na), pa ubacite i kiseli kupus i
na srednjoj vatri dinstajte 10 minuta. Čitavu smesu s kupusom, zajedno s hidriranim pečurkama i vodom u kojoj su bile potopljene, dodajte mesu. Dodajte i isečene kobasice i biber, pa kuvajte na slaboj vatri oko 45 minuta. Po potrebi dolevajte još vode. Kad meso i kupus omekšaju, čorba je gotova. Servirajte je sa kašikom
pavlake.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)