BOGATO ČORBASTO JELO Recept koji nam dolazi iz Slovačke TOPI kilograme

Izvor: Alo.rs

14:00

Kulinarski globus 0

Oduševićete se!

BOGATO ČORBASTO JELO Recept koji nam dolazi iz Slovačke TOPI kilograme
unsplash.com

Čorba od kiselog kupusa

Sastojci:

500 g suvog mesa (rebra, lopatica...)

500 g kiselog kupusa

20 g suvih vrganja

10 zrna bibera

1 kašika maslaca

1 glavica luka

2 čena belog luka

1/2 kašičice kima

2 kašičice mlevene paprike

2 kobasice

malo pavlake (za posluživanje)

Priprema:

Suvo meso stavite u lonac i ulijte vode toliko da ga u potpunosti prekrije. Stavite da se kuva otprilike sat vremena. Pečurke prelijte vrućom vodom i ostavite da se hidriraju 15-20 minuta. Nakon otprilike sat vremena kuvanja, meso izvadite iz vode, skinite s kosti i isecite na veličine zalogaja, pa vratite nazad u vodu. Na malo maslaca propržite luk da omekša. Dodajte mu protisnuti beli luk, kim i papriku, pa dobro pomešajte. Propržite još koji minut (pazite da vam se paprika ne prepeče jer onda nije fi na), pa ubacite i kiseli kupus i
na srednjoj vatri dinstajte 10 minuta. Čitavu smesu s kupusom, zajedno s hidriranim pečurkama i vodom u kojoj su bile potopljene, dodajte mesu. Dodajte i isečene kobasice i biber, pa kuvajte na slaboj vatri oko 45 minuta. Po potrebi dolevajte još vode. Kad meso i kupus omekšaju, čorba je gotova. Servirajte je sa kašikom
pavlake.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)