AMERIČKA PITA Tradicionalni klasik sa jabukama koji ima svoj dan, a voli ga ceo svet

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Ovaj sočni kolač se u Americi tradicionalno pravi 4. jula, za Dan nezavisnosti.

američka pita
Shutterstock

Potrebno je

Za testo:

  • 700 g običnog brašna
  • 250 g margarina
  • 1 vanilin šećer
  • 200 g šećera
  • 2 jaja
  • kora jednog limuna
  • prašak za pecivo

Za punjenje

  • 2 kg kiselih jabuka
  • 3 kašike šećera u prahu

Priprema:
Rernu zagrejte na 150 stepeni. U brašno dodajte šećere, 2 jajeta, rendanu limunovu koru, prašak za pecivo i omekšali margarin. Dodajte malo ulja pa zamesite mrvičasto testo. Onda ga podelite na 2 dela. Zatim operite, oljuštite i narendajte jabuke. Umešajte šećer i cimet. Umešajte orahe, pa promešajte. Utisnite u pleh obložen papirom za pečenje, pa preko stavite fil od jabuka. Napravite mrežu od ostatka testa. Pecite pitu dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Pospite šećerom u prahu. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading