Krambl sa jabukama je hit ove sezone: Tradicionalni britanski kolač, koji vole i srbi, po receptu Džejmi Olivera
Desert koji će vaš dom ispuniti najslađim mirisima...
Krambl je tradicionalni britanski recept, a Džejmi Oliver ima odličan recept sa samo pet sastojaka. Osvojiće vas fantastičnim ukusom, ali i jednostavnom pripremom. Krambl možete pripremiti sa raznim voćem koje je u sezoni, jabukama, šljivama, borovnicama ili breskvama, i uvek će biti podjednako ukusan i mirisan. Recept koji potpisuje poznati kuvar Džejmi Oliver savršena je osnova za vašu igru u kuhinji.
Crumble sa jabukama
Sastojci:
1,5 kg jabuka
150 g smeđeg šećera
1 limun
50 g hladnog putera
100 g brašna
Postupak: Zagrejte rernu na 200 °C. Ogulite jabuke i isecite ih na komade od 3 cm. Isečene jabuke stavite u šerpu na srednju vatru i dodajte 100 g šećera i limunovu koricu. Pokrijte šerpu i kuvajte pet minuta ili dok jabuke ne omekšaju. Ostavite ih da se malo ohlade. U međuvremenu isecite puter na kockice i dodajte ga u činiju sa brašnom. Vrhovima prstiju utrljajte brašno i puter dok ne dobijete izmrvljenu smesu, pa dodajte preostali šećer (50 g). Stavite kuvane jabuke u posudu za pečenje veličine 25 cm k 30 cm i pospite ih mešavinom mrvica. Pecite u rerni 25 do 30 minuta ili dok ne porumeni. Poslužite krambl sa kremom ili sladoledom od vanile. Prijatno!
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
Komentari (0)