Krambl sa jabukama je hit ove sezone: Tradicionalni britanski kolač, koji vole i srbi, po receptu Džejmi Olivera
Desert koji će vaš dom ispuniti najslađim mirisima...

Krambl je tradicionalni britanski recept, a Džejmi Oliver ima odličan recept sa samo pet sastojaka. Osvojiće vas fantastičnim ukusom, ali i jednostavnom pripremom. Krambl možete pripremiti sa raznim voćem koje je u sezoni, jabukama, šljivama, borovnicama ili breskvama, i uvek će biti podjednako ukusan i mirisan. Recept koji potpisuje poznati kuvar Džejmi Oliver savršena je osnova za vašu igru u kuhinji.
Crumble sa jabukama
Sastojci:
1,5 kg jabuka
150 g smeđeg šećera
1 limun
50 g hladnog putera
100 g brašna
Postupak: Zagrejte rernu na 200 °C. Ogulite jabuke i isecite ih na komade od 3 cm. Isečene jabuke stavite u šerpu na srednju vatru i dodajte 100 g šećera i limunovu koricu. Pokrijte šerpu i kuvajte pet minuta ili dok jabuke ne omekšaju. Ostavite ih da se malo ohlade. U međuvremenu isecite puter na kockice i dodajte ga u činiju sa brašnom. Vrhovima prstiju utrljajte brašno i puter dok ne dobijete izmrvljenu smesu, pa dodajte preostali šećer (50 g). Stavite kuvane jabuke u posudu za pečenje veličine 25 cm k 30 cm i pospite ih mešavinom mrvica. Pecite u rerni 25 do 30 minuta ili dok ne porumeni. Poslužite krambl sa kremom ili sladoledom od vanile. Prijatno!

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.
Komentari (0)