MARINIRANI LOSOS ZA VITAK STAS Recept Stanije Dobrojević za savršen ručak
Stanija Dobrojević, učesnica rijalitija, diplomirani ekonomista, manekenka i starleta, poznata je kao neko ko izuzetno vodi računa o izgledu. Pored redovnih treninga, pažljivo bira šta će se naći na dnevnom jelovniku, što ide u prilog tome da ima besprekornu liniju. Svi koji su probali recept za ovo brzo, a ukusno jelo s lososom i terijakijem kažu da bolje nisu jeli.
Potrebno je
- 300 g lososa
- 200 g pirinča
- terijaki sos
- povrće po želji
Za terijaki sos:
- 1/4 šolje meda
- 1/4 šolje soja sosa
- 1/4 šolje sosa od ostriga
- 1-2 čena seckanog belog luka
- 2 supene kašike smeđeg šećera
- 1 kašika kečapa
- 2 kašičice mlevenog đumbira
- 2 kašičice proprženog susama
- pola kašičice crnog luka u granulama
- prstohvat crnog bibera
- 1/4 kašičice mlevenog cimeta, po želji
Priprema:
U jednu šerpu sipajte med, soja sos, ostriga sos, seckan beli luk, smeđi šećer, kečap, mleveni đumbir, prženi susam, crni luk, crni biber i mleveni cimet, pa zakuvajte na srednjoj vatri. Kad proključa, kuvajte još 1 minut, uz neprestano mešanje. Kada sos bude dovoljno gust da prekrije zadnju stranu kašike, pustite da se ohladi. Sa polovinom količine terijaki sosa prelijte sirovi losos, pa ostavite 20 minuta da se marinira. Pirinač skuvajte prema uputstvu sa pakovanja. Zagrejte fritezu na 400 stepeni, pa poprskajte korpu neprianjajućim sprejom, a zatim ubacite filete lososa unutra. Pržite oko 5 minuta. U činije podelite pirinač, pa na vrh stavite komad lososa i terijaki, malo avokada, edamamea, manga i krastavca. Prelijte ostatkom terijaki sosa i dekorišite seckanim mladim lukom.
Možda vas zanima:
ENGLESKA PASTIRSKA PITA Specijalitet koji podseća na musaku, a ukućani će stajati u redu za još
Poznata i kao "engleska musaka", osvojiće vas od prvog zalogaja.
ĆUFTE SA BRIONA Sočno jelo koje je Jovanka spremala Titu, a ukusa koji priča priče
Savršene ćufte u paradajz sosu sa krompirom bile su omiljene maršalu Titu.
PICA SA BUNDEVOM Jesenja varijanta omiljenog italijanskog jela, za lepo veče sa prijateljima
Slasna i drugačija, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
MLINCI SA PILETINOM Tradicionalno Vojvođansko jelo koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Sočno i slasno jelo, a meso se lepi za prste.
PAPULA KOJU JE OBOŽAVAO VOŽD KARAĐORĐE Može da bude i posna i mrsna, a ukusa koji se pamti
Fenomanalno jelo držaće vas dugo sitim.
MARINIRANI LOSOS ZA VITAK STAS Recept Stanije Dobrojević za savršen ručak
Stanija Dobrojević, učesnica rijalitija, diplomirani ekonomista, manekenka i starleta, poznata je kao neko ko izuzetno vodi računa o izgledu. Pored redovnih treninga, pažljivo bira šta će se naći na dnevnom jelovniku, što ide u prilog tome da ima besprekornu liniju. Svi koji su probali recept za ovo brzo, a ukusno jelo s lososom i terijakijem kažu da bolje nisu jeli.
TRIK ZA KUVANJE PIRINČA Neće biti prekuvan niti će se zrnca lepiti, a tako je jednostavno
Iako mnoge domaćice misle da je tajna u dolivanju ulja u vodu, u pitanju je nešto sasvim drugo.
SOČNE KRMENADLE U slasnom spoju sa limunom i lukom, a meso se lepi za prste
Slasno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
NAMIRNICA KOJA OŠTEĆUJE JETRU Mnogima je omiljena, a više je uništava od alkohola
Jetra je organ odgovoran za skladištenje glukoze, regulisanje zgrušavanja krvi i još mnogo toga, ali njen glavni zadatak je da filtrira krv.
Komentari (0)