JESENJE ŠNICLE Slasni delikates u sosu od šljiva, a meso se lepi za prste
Fenomenalno jelo oduševiće sve koji ga budu probali, prste da poližete.
Potrebno je
- 5 svinjskih šnicli
Za marinadu
- 2 kašike ulja
- so
- biber
- 1 kašika sirćeta
- 1 kašika senfa
- 4 čena belog luka
Za sos
- 400 g šljiva
- 1 glavica crnog luka
- šećer
- 50 g putera
- 50 ml pavlake za kuvanje
- kašika džema od šljiva
Priprema
Šnicle izlupajte. U jednoj posudi pomešajte ulje, sirće, senf, beli luk, so i biber. Prelivom marinirajte šnicle pa ih ostavite da odstoje. Karmelizujte šećer u šerpici pa umešajte luk i puter. Dodajte neutralnu pavlaku, pa suve šljive sečene na polovine i džem. Dinstajte sve dok šljive ne omekšaju. Na zagrejanom ulju u tiganju pržite šnicle sa obe strane, po 5 minuta. Na kraju, prelijte šnicle sosem od šljiva. Bon appetit!
Možda vas zanima:
LOVAČKE ŠNICLE Donosimo vam originalni kafanski recept, biće sočne i mekane
Dodajte omiljeni prilog i uživajte u ukusnom obroku.
SOČNE ŠNICLE I HRSKAVO -KREMASTI KROMPIR Brzi ručak iz rerne, a meso se lepi za prste
Obožavaćete ovaj ručak, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ŠNICLE U SOSU OD PEČURAKA I PAVLAKE Sočno jelo koje budi sva čula
Konkretno jelo držaće vas dugo sitim, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)