JESENJE ŠNICLE Slasni delikates u sosu od šljiva, a meso se lepi za prste
Fenomenalno jelo oduševiće sve koji ga budu probali, prste da poližete.

Potrebno je
Možda vas zanima:

SOČNE ŠNICLE I HRSKAVO -KREMASTI KROMPIR Brzi ručak iz rerne, a meso se lepi za prste
Obožavaćete ovaj ručak, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

ŠNICLE U SOSU OD PEČURAKA I PAVLAKE Sočno jelo koje budi sva čula
Konkretno jelo držaće vas dugo sitim, a svaki zalogaj je gurmanski raj.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

PUNJENE TIKVICE Zasitno jelo koje će vas dugo držati sitim
Zasitno i ukusno, prste da poližete.
- 5 svinjskih šnicli
Za marinadu
- 2 kašike ulja
- so
- biber
- 1 kašika sirćeta
- 1 kašika senfa
- 4 čena belog luka
Za sos
- 400 g šljiva
- 1 glavica crnog luka
- šećer
- 50 g putera
- 50 ml pavlake za kuvanje
- kašika džema od šljiva
Priprema
Šnicle izlupajte. U jednoj posudi pomešajte ulje, sirće, senf, beli luk, so i biber. Prelivom marinirajte šnicle pa ih ostavite da odstoje. Karmelizujte šećer u šerpici pa umešajte luk i puter. Dodajte neutralnu pavlaku, pa suve šljive sečene na polovine i džem. Dinstajte sve dok šljive ne omekšaju. Na zagrejanom ulju u tiganju pržite šnicle sa obe strane, po 5 minuta. Na kraju, prelijte šnicle sosem od šljiva. Bon appetit!

RUM KOLAČ Sočan kolač mekan kao duša, ukusa koji priča priče
Neodoljiv desert jednostavne pripreme.

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.
Komentari (0)