JESENJE ŠNICLE Slasni delikates u sosu od šljiva, a meso se lepi za prste

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalno jelo oduševiće sve koji ga budu probali, prste da poližete.

šnicle u sosu
Shutterstock

Potrebno je

  • 5 svinjskih šnicli

Za marinadu

  • 2 kašike ulja
  • so 
  • biber 
  • 1 kašika sirćeta
  • 1 kašika senfa
  • 4 čena belog luka

Za sos

  • 400 g šljiva
  • 1 glavica crnog luka
  • šećer 
  • 50 g putera
  • 50 ml pavlake za kuvanje
  • kašika džema od šljiva 

Priprema

Šnicle izlupajte. U jednoj posudi pomešajte ulje, sirće, senf, beli luk, so i biber. Prelivom marinirajte šnicle pa ih ostavite da odstoje. Karmelizujte šećer u šerpici pa umešajte luk i puter. Dodajte neutralnu pavlaku, pa suve šljive sečene na polovine i džem. Dinstajte  sve dok šljive ne omekšaju. Na zagrejanom ulju u tiganju pržite šnicle sa obe strane, po 5 minuta. Na kraju, prelijte šnicle sosem od šljiva. Bon appetit! 

Možda vas zanima:

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading