AKO JE DŽEM SUVIŠE REDAK URADITE OVO 5 korisnih načina kako da se odmah zgusne, bićete oduševljeni

Izvor: Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Ako omiljeni namaz nije ispao kako treba, primenite ove jednostavne trikove i lako rešite problem.

džem
Shutterstock

Čia semenke

Možda vas zanima:

Ubacite čia semenke, dobiće na gustini bez dodavanja šećera ili pektina.Čia semenke upijaju sok i vlagu iz voćnog pirea, dajući efekat zgušnjavanja džema bez upotrebe toplote ili dodavanja šećera ili pektina.

Dodajte kukuruzni skrob

Kukuruzni skrob je sredstvo za zgušnjavanje džemova, sosova, ali može da ga učini malo mutnim. Prvo pomešajte skrob sa vodom da dobijete kašu. Ubacite u džem pa ostavite da proključa. Ovo će da zgusne džem.

Pektin

Komercijalni pektin može da bude u obliku praha ili tečnosti.. Dodajte pektin u prahu  pre zagrevanja mešavine džema, pa ostavite da da provri na jakoj vatri. Dodajte još šećera. Ako je tečni pektin u pitanju, prvo prokuvajte mešavinu džema pa ga onda dodajte. 

Dodajte želatin

U vrućoj vodi omekšajte želatin pa ga dodajte u džem tokom kuvanja. 

Prokuvajte opet

Ako je džem ispao redak-kada se prohladi, ponovo ga prokuvajte. Vratite u šerpu i ostavite da se zgusne. 

Jedan čovek je punih mesec dana, svaki dan, jeo po 24 jaja #mojatrpeza #trpeza #hrana #jaja #fyp #foryoupage #foryou #fypシ ♬ original sound - Moja Trpeza

Komentari (0)