AKO JE DŽEM SUVIŠE REDAK URADITE OVO 5 korisnih načina kako da se odmah zgusne, bićete oduševljeni
Ako omiljeni namaz nije ispao kako treba, primenite ove jednostavne trikove i lako rešite problem.

Čia semenke
Ubacite čia semenke, dobiće na gustini bez dodavanja šećera ili pektina.Čia semenke upijaju sok i vlagu iz voćnog pirea, dajući efekat zgušnjavanja džema bez upotrebe toplote ili dodavanja šećera ili pektina.
Dodajte kukuruzni skrob
Kukuruzni skrob je sredstvo za zgušnjavanje džemova, sosova, ali može da ga učini malo mutnim. Prvo pomešajte skrob sa vodom da dobijete kašu. Ubacite u džem pa ostavite da proključa. Ovo će da zgusne džem.
Pektin
Komercijalni pektin može da bude u obliku praha ili tečnosti.. Dodajte pektin u prahu pre zagrevanja mešavine džema, pa ostavite da da provri na jakoj vatri. Dodajte još šećera. Ako je tečni pektin u pitanju, prvo prokuvajte mešavinu džema pa ga onda dodajte.
Dodajte želatin
U vrućoj vodi omekšajte želatin pa ga dodajte u džem tokom kuvanja.
Prokuvajte opet
Ako je džem ispao redak-kada se prohladi, ponovo ga prokuvajte. Vratite u šerpu i ostavite da se zgusne.
Možda vas zanima:

DODAJTE OVO U TESTO Mekike će biti savršene i neće upiti ni kap ulja, a provereno uspeva svima
Primenite ovaj jednostavni trik.

SAMO JEDAN SASTOJAK I TESTO ĆE NARASTI KAO LUDO Trik koji znaju sve iskusne domaćice
Jedan sastojak pravi veliku razliku-narašće brže, zdravo je, a daje odličan šmek.

JEDAN SASTOJAK ZA SOČNO MESO Nije marinada, a biće mekano kao duša
Trik provereno radi, a ne treba vam ni truda ni vremena.

DŽEM OD KAJSIJA OD SAMO 2 SASTOJKA Isti je kao onaj iz bakine kuhinje, svaki zalogaj budi nostalgiju na detinjstvo
Mažite na hleb ili dodajte omiljenom desertu.

PILAV PO RECEPTU IZ BAKINE KUHINJE Nakon njega zaboravićete na sve druge
Najbolje služite uz piletinu.

LESKOVAČKA MUĆKALICA Donosimo vam stari kafanski recept za gurmanski specijalitet
Gosti će biti oduševljeni.

NJOKE OD BATATA I VRGANJA Naprave se lako, a pojedu u slast, po receptu bez mane
Kremaste i slasne, a zasitne.

PILETINA SA ŠAMPINJONIMA I PIRINČEM Ručak koji će porodica obožavati, a bićete siti satima
Svaki zalogaj je raj za nepca.

Komentari (0)