AKO JE DŽEM SUVIŠE REDAK URADITE OVO 5 korisnih načina kako da se odmah zgusne, bićete oduševljeni
Ako omiljeni namaz nije ispao kako treba, primenite ove jednostavne trikove i lako rešite problem.
Čia semenke
Ubacite čia semenke, dobiće na gustini bez dodavanja šećera ili pektina.Čia semenke upijaju sok i vlagu iz voćnog pirea, dajući efekat zgušnjavanja džema bez upotrebe toplote ili dodavanja šećera ili pektina.
Dodajte kukuruzni skrob
Kukuruzni skrob je sredstvo za zgušnjavanje džemova, sosova, ali može da ga učini malo mutnim. Prvo pomešajte skrob sa vodom da dobijete kašu. Ubacite u džem pa ostavite da proključa. Ovo će da zgusne džem.
Pektin
Komercijalni pektin može da bude u obliku praha ili tečnosti.. Dodajte pektin u prahu pre zagrevanja mešavine džema, pa ostavite da da provri na jakoj vatri. Dodajte još šećera. Ako je tečni pektin u pitanju, prvo prokuvajte mešavinu džema pa ga onda dodajte.
Dodajte želatin
U vrućoj vodi omekšajte želatin pa ga dodajte u džem tokom kuvanja.
Prokuvajte opet
Ako je džem ispao redak-kada se prohladi, ponovo ga prokuvajte. Vratite u šerpu i ostavite da se zgusne.
Možda vas zanima:
PRŽENO MESO JE MASNO I TVRDO? Dodajte ove 2 namirnice i biće sočno i mekano kao duša
Ako prženje mesa dovede do toga da jelo bude masno, primenite jednostavne, a korisne savete.
SAVETI ZA NAJBOLJE PIHTIJE Dodajte ovo i biće mekane, raskošne i preukusne
Ako želite da pihtije za slavu ispadnu savršene, primenite ovaj jednostavan trik.
KAKO DA KUVANA JAJA ISPADNU SAVRŠENA Kuvarica otkriva tajnu, ovo ste do sada radili pogrešno
Američka kuvarica, Meri Frensis Kenedi Fišer, otkrila je savršenu tehniku kuvanja jaja.
NEMOJTE DA BACATE PRESOLJENU SUPU Umesto toga, uradite ovo i uživajte u toplom predjelu
Primenite savet profesionalnih kuvara i rešite problem presoljene supe.
POSNA PROJA Ni malo ne zaostaje za originalom, a držaće vas dugo sitim
Sočna i ukusna, prste da poližete.
PITA PICA Brzi zalogajčići pogodni za doručak ili večeru, najbolje služite uz šolju jogurta
Slasno pecivo u spoju dva omiljena jela, pice i pite.
AKO JE DŽEM SUVIŠE REDAK URADITE OVO 5 korisnih načina kako da se odmah zgusne, bićete oduševljeni
Ako omiljeni namaz nije ispao kako treba, primenite ove jednostavne trikove i lako rešite problem.
DOMAĆI RAŽANI HLEB Kao osmišljen za savršeno jutro, a biće ukusan i hladan
Toliko je dobar da ćete zaboraviti na pekaru.
ŠPANSKI OMLET BOLJI OD KLASIČNOG U savršenom spoju kajgane i krompira, pravićete stalno
Omlet za gurmane i one izbirljive, prste da poližete.
Komentari (0)