DŽEM OD ŠLJIVA S ČOKOLADOM Klasik bez premca po receptu bez mane, za prave sladokusce
Dodajte kao prilog omiljenom desertu ili mažite na hleb, bićete oduševljeni koliko je ukusan.
Potrebno je
- 1 kg šljiva
- 500 g šećera
- 1 limun (sok)
- 100 g crne čokolade (najmanje 70% kakaoa)
- 1 kašičica ekstrakta vanile (po želji)
Priprema:
Operite šljive, uklonite koštice i isecite ih na polovine ili četvrtine, zavisno od veličine plodova. Stavite šljive u veliku šerpu, pospite šećerom i dodajte limunov sok. Kuvajte na srednjoj vatri, povremeno mešajući, dok se šljive ne raspadnu i smesa ne počne da se zgušnjava, što traje oko 30-40 minuta. Kada džem počne da se zgušnjava, dodajte izlomljenu crnu čokoladu. Mešajte dok se čokolada potpuno ne otopi i sjedini s džemom.
Pakovanje: Vruć džem sipajte u sterilizovane tegle, ostavljajući malo prostora na vrhu. Tegle dobro zatvorite i okrenite naopako na 5 minuta kako bi se stvorio vakuum.
Možda vas zanima:
DŽEM OD SMOKAVA BUDI SVA ČULA Savršen za krofne i palačinke, poćiće vam voda na usta
Savršenog mirisa i ukusa, pravićete stalno.
BRZI DŽEM OD KAJSIJA RAJ ZA NEPCA Savršen za palačinke i krofne, a treba vam samo dva sastojka
Samostalno mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom desertu.
DŽEM OD KAJSIJA OD SAMO 2 SASTOJKA Isti je kao onaj iz bakine kuhinje, svaki zalogaj budi nostalgiju na detinjstvo
Mažite na hleb ili dodajte omiljenom desertu.
DŽEM OD BRESKVI I VANILE Prste ćete polizati koliko je neodoljiv, kao osmišljen za proleće
Džem od breskvi i vanile recept.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)