POTAŽ OD PEČURAKA Kremast i lagan, a krepi organizam u trenu
Sočan i ukusan, nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 500 g svežih pečuraka
- 1 glavica crnog luka
- 2 krompira
- 1 l povrtnog bujona
- maslinovo ulje
- so i biber
- pavlaka za kuvanje (po želji)
Priprema:
Na maslinovom ulju propržite sitno seckani luk, dodajte iseckane pečurke i pržite nekoliko minuta. Dodajte oljuštene i na kockice isečenekrompire, a zatim povrtni bujon. Kuvajte dok krompir ne omekša, pa sve sjedinite štapnim mikserom. Posolite, pobiberite potaž i po želji dodajte pavlaku. Prijatno!
Možda vas zanima:
POTAŽ OD BUNDEVE Aromatično predjelo koje krepi organizam u trenu, sipaćete tanjir više
Zdrav i ukusan, a bundeva mu daje posebnu aromu.
POTAŽ OD BROKOLIJA Sočan i ukusan, a krepi organizam u trenu
Potaž kao osmišljen za hladne dane, sipaćete tanjir više.
OSVEŽAVAJUĆI POTAŽ OD POVRĆA Aromatičan i ukusan, a krepi organizam u trenu
Sočan spoj šargarepe, tikvica i jabuke oduševiće i one izbirljive.
POTAŽ OD ŠAMPINJONA Kremasto predjelo koje se pravi lako, a zamirisaće cela kuća
Slasan i sočan spoj sa pečurkama pravi je raj za nepca, sipaćete tanjir više.
POSNE LAZANJE SA PEČURKAMA Specijalitet koji niko ne odbija, a ukućani će stajati u redu za još
Sočne i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti super, a nije soda bikarbona
Potrebna vam je samo ova 1 namirnica i ćufte ili faširane šnicle će biti super.
FRANCUSKA SUPA OD LUKA Aromatična, u savršenom spoju sa rumom
Francuski specijalitet zagrejaće vam dušu i telo, ukusa koji priča priče.
OČISTITE RERNU BEZ RIBANJA Treba vam samo 1 namirnica, a nije soda bikarbona
Jednostavno i lako očistite rernu od tvrdokornih masnoća.
CIMET ROLNICE Mirisne i slatke, još bolje od onih kupovnih, za pravo uživanje
Aromatično pecivo nestače sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)