POTAŽ OD SPANAĆA I PAŠKANATA Neodoljivo kremast i ukusan, a zdrav i pun vitamina

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalna krem čorba kao izmišljena za jesen.

potaž od spanaća i peršuna
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 kašičice ulja
  • 350 g luka, seckanog
  • 1 stabljika celera, naseckana
  • 1 kocka za supu od povrća
  • 600 g paškanata, oljuštenog i isečenog
  • 750 g spanaća
  • 80 ml jogurta
  • 2 kašike mleka

Priprema

U velikom loncu na srednjoj vatri zagrejte ulje. Dodajte seckani luk i celer pa pržite 2 do 3 minuta, pa kad povrće omekša, ubacite dodajte vodu, kocku od povrća i paškanat. Kad provri smanjite temperaturu. Poklopite i kuvajte 20 do 25 minuta. Kad paškanat omekša pojačajte temperaturu i dodajte spanać. Kuvajte jedan minut, pa prebacite u blender i dobro promešajte. Izblendajte sve dok ne dobijete glatku smesu. Posolite i pobiberite potaž. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading