BRESKVICE Starinski kolači sa džemom koji bude nostalgiju na prošla vremena
Neodoljivi kolači nestaće sa stola čim se postave.
Potrebno je
Za testo:
- 2 jaja
- 200 g šećera
- 200 ml ulja
- 500 g brašna
- 1 prašak za pecivo
Za nadev:
- džem
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte jaja, šećer, ulje, brašno i prašak za pecivo. Zamesite glatko testo pa od njega oblikujte male kuglice. Pecite dok ne dobiju zlatnu boju, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohlađene breskvice izdubite pa napunite džemom. Na kraju ih valjajte u obojeni šećer. Prijatno!
Možda vas zanima:
BRESKVICE Mnogima omiljeni starinski slatkiš, a poći će vam voda na usta
Neodoljive i slatke, idealne za svečanu i slavsku trpezu.
POSNE BRESKVICE Sočni kolači koji se zovu kao poznato voće, a osvajaju od prvog zalogaja
Ni malo ne zaostaju za originalom, poćiće vam voda na usta.
MADLENE KOLAČIĆI MIRIŠU NA LJUBAV Sve se samo pomeša i peče, a tope se u ustima
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
STARINSKE BRESKVICE Savršeni sitni kolači koji se tope u ustima, i dupla mera je malo
Sočne i mirisne, a super idu uz kafu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)