BRESKVICE Preukusni kolačići koji osvajaju ukusom, najbolje stavite odmah duplu meru
Idealni za svečanu trpezu ali i dane kada vam se jede nešto slatko, a nemate puno vremena za pripremu.
Potrebno je
- 2 jajeta
- 2 dl šećera
- 1 dl otopljene masti
- 1/2 praška za pecivo
- 350 g brašna
- 5 kašika marmelade
- 0,5 dl ruma
Bojenje:
- 100 ml mleka
- crvena boja za kolače
- 100 g šećera
Priprema:
Prvo izmešajte jaja sa šećerom i mašću. Posebno pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa sve to sjedinite, mesite sve dok ne prestane da se lepi za prste. Potom od te smese napravite veći valjak, pa iz njega manje valjčiće koje treba izrezati da se dobiju jednake kuglice veličine oraha. Kuglice slažite na tepsiju u razmaku od jednog prsta, na koju ste prethodno postavili masni papir. Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni oko 15 minuta i pripazite da ne porumene. Kada se ohlade, šiljatim nožem izbušite ih što je više moguće, a da ih ne probijete. Ostatke sameljite u blenderu, pa pomešajte sa marmeladom i rumom. Kašičicom punite kuglice, pa spojte po dve. U 100 ml mleka nakapajte nekoliko kapi boje i dobro promešajte. Umočite breskvicu u boju - prvo vrh, a zatim i donji deo, pa ih uvaljajte u šećer.
SLADOLED TORTA SA JAGODAMA Fenomenalna poslastica koja miriše na ljubav
Poslastica idealna za tople dane nikoga neće ostaviti ravnodušnim, najbolje odmah stavite duplu meru.
ČUPAVCI NA VODI Nedoljivi desert za dane strogog posta koji nimalo ne zaostaje za originalom
Ako volite klasične čupavce, ove ćete obožavati.
FRANCUSKA KREMPITA Ako volite klasičnu, ovu ćete obožavati, mekana kao duša
Drugačija i preukusna, oduševićete i one koji ne vole slatko.
AMERIČKE KROFNICE SE TOPE U USTIMA Nestaće sa stola odmah
Fenomenalne krofnice mekane i slasne.
POSLASTICE ZA USKRS Ukusa koji se pamti i raskošnog izgleda, za pravo uživanje
Saher torta, kolač sa orahom, ruske šubare ili baklava, otopićete se od miline.
Komentari (0)